27 Квітня 2024, 06:40 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація «Мене звати Варвара» Дзвінки Матіяш - 18 Грудня 2021

Презентація «Мене звати Варвара» Дзвінки Матіяш

Категорія: «Події»
Дата: 18 Грудня 2021 (Субота)
Час: 15:00
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Музей Ханенків
Адреса: вул. Терещенківська, 15-17
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 333


У переддень святого Миколая, 18 грудня, о 14:00 гостинно запрошуємо у Музеї Ханенків (Київ, вул. Терещенківська, 15-17) на презентацію неймовірної історії Дзвінки Матіяш «Мене звати Варвара».

Зареєструйтеся, будь ласка, за посиланням https://bit.ly/3pAwVgg, аби отримати нагадування і вам точно вистачило місця. Зустріч відбудеться за участі авторки Дзвінки Матіяш, редакторки відділу дитячої літератури «Видавництва Старого Лева» Наталки Малетич та заступниці директора Музею Ханенків Ганни Рудик.

Зворушливий текст про дівчину-підлітка, яка дізнається значення свого імені і вивчає життєписи інших Варвар, віднаходить містичні зв’язки між минулим і сьогоденням, родинні історії і маленькі дива – ніжно огортає читача і стимулює пізнавати себе та протоптувати власний шлях. Перед Різдвом головна героїня очікує, що її черешнева гілочка, яку поставила у воду в день святої Варвари, зацвіте, а тим часом нотує у щоденнику все, що дізнається про історію свого народження та своє доволі рідкісне ім’я: про віденські різдвяні канікули її мами й тата, загадкову біографію святої Варвари і дивовижну долю тезки дівчинки – київської меценатки Варвари Ханенко. І разом із розквітлою гілочкою черешні в життя Варвари приходять й інші дива та несподіванки…


Дзвінка Матіяш – письменниця, перекладачка, редакторка. Закінчила Національний університет «Києво-Могилянська академія». Авторка десяти книжок для дітей і дорослих, серед них дитячі казки «Казки П’ятинки», «Перше Різдво», «Подарунок від святого Миколая», підліткові повісті «Марта з вулиці святого Якова», «День сніговика» і видання для дорослих «Реквієм для листопаду», «Роман про батьківщину», «Історії про троянди, дощ і сіль», «Дорога святого Якова». Перекладає з польської, білоруської та англійської мов.

Наталка Малетич – письменниця, редакторка відділу дитячої літератури «Видавництва Старого Лева». Мама чудових доньки і сина, які найбільше надихають до творчості. Авторка книжок «Про Зайчика-Забудька та інші історії», «Щоденник Ельфа», «Іль. Казка про народження», «Привид, який не міг заснути», «Леся. Мандрівний клубочок», «Великодня історія».

Ганна Рудик – музейна освітянка, дослідниця історії життя і особистості Варвари Ханенко. Кураторка виставки, присвяченої засновниці Музею Ханенків, авторка публікацій. Понад 10 років очолює освітній підрозділ Музею Ханенків. Супервайзерка програм музею для дітей і дорослих, зокрема для людей з інвалідністю. Веде постійну програму «Музейхане. Інклюзивні майстерні для родин», адресовану сім’ям, які виховують дітей з порушеннями інтелекту. Редакторка та співавторка «Дитячого путівника» Музеєм Ханенків. Мама двох хлопців та дівчинки.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar