19 Квітня 2024, 18:14 | Реєстрація | Вхід
/ Онлайн-обговорення книги «Ловець повітряних зміїв» - 24 Листопада 2021

Онлайн-обговорення книги «Ловець повітряних зміїв»

Категорія: «Події»
Дата: 24 Листопада 2021 (Середа)
Час: 20:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 302


У середу, 24 листопада, о 19:00 на Facebook-сторінці «Видавництва Старого Лева» відбудеться онлайн-розмова про книгу «Ловець повітряних зміїв». Роман американського письменника афганського походження Халеда Госсейні обговорюватимуть перекладачка видання Катерина Міхаліцина, літературна редакторка Катерина Перконос та журналіст Василь Шандро.

У дитинстві афганський хлопчик Амір став свідком жахливого вчинку, у який він не втрутився. Той день змінив назавжди і самого хлопця, і його друга Гассана. Боягузтво переслідує Аміра не лише в Афганістані, а й багато років потому уже в Америці. Чоловік відчуває тягар минулого, аж доки йому не телефонує знайомий із проханням допомогти. Настає час, коли Аміру потрібно набратися мужності, щоб усе виправити і «знайти спосіб знову стати хорошим»

Письменник і лікар Халед Госсейні провів дитинство в Афганістані, але після приходу до влади Талібану його сім’ї довелося емігрувати в США. Провівши в Америці вже багато років, він наважився написати роман, який згодом став світовим бестселером. Коли таліби ввели заборону на спорт із запускання повітряних зміїв, Госсейні написав невелике оповідання про своє дитинство. А згодом це оповідання переросло у всесвітньо відому книгу «Ловець повітряних зміїв».

Вихід оновленого видання цієї книги став доброю нагодою обговорити її знову. Перекладачка видання Катерина Міхаліцина, літературна редакторка Катерина Перконос та журналіст Василь Шандро, який модеруватиме розмову, поділяться своїми думками про роман, його актуальність та особливе відображення війни в Афганістані. А кожен глядач зможе поставити свої питання учасникам розмови під час ефіру.
  • Катерина Міхаліцина — перекладачка книги «Ловець повітряних зміїв».
  • Катерина Перконос — літературна редакторка книги «Ловець повітряних зміїв».
  • Василь Шандро — журналіст і радіоведучий.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar