25 Квітня 2024, 15:25 | Реєстрація | Вхід
/ «Сад відпливає»: презентація книги Іди Фінк у Києві - 25 Жовтня 2021

«Сад відпливає»: презентація книги Іди Фінк у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 25 Жовтня 2021 (Понеділок)
Час: 19:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня Zakapelok
Адреса: вул. Верхній вал, 62
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 366


У понеділок, 25 жовтня, о 19:00 в київській книгарні «Zakapelok» (вул. Верхній Вал, 62) відбудеться презентація книги Іди Фінк «Сад відпливає». Збірку оповідань про долю євреїв під час Другої світової війни обговорюватиме перекладачка книги Наталка Римська і директор Українського центру вивчення історії Голокосту Анатолій Подольський.

У книзі оповідань «Сад відпливає» Іда Фінк пише про життя євреїв у страшні часи Голокосту та перші роки після війни. Авторка не називає міст, у яких відбуваються події, але читачам стає зрозуміло, що описує вона рідні землі — Збараж, де письменниця народилась, Львів, західноукраїнські містечка і їхні околиці. Розповіді Фінк лаконічні й емоційно насичені. Вона розповідає про багатьох різних людей, який спіткала схожа доля. Розповідає про страх, біль і вбивства. Про переховування і жагу до життя. Про те, як війна закінчується, але не покидає…

Наталка Римська розповість про роботу над перекладом книги і про постать Іди Фінк, від народження якої минуло рівно століття. Директор Українського центру історії Голокосту Анатолій Подольський, який модеруватиме зустріч, розкаже, чому про долю євреїв під час Другої світової війни важливо говорити і читати. Тож запрошуємо на цю важливу розмову про пам’ять і її переосмислення киян та гостей міста.
  • Наталка Римська — перекладачка книг Іди Фінк «Подорож» та «Сад відпливає».
  • Анатолій Подольський — історик, директор Українського центру вивчення історії Голокосту.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar