25 Квітня 2024, 15:16 | Реєстрація | Вхід
/ «Ласощі для Медора» | Розмова з Андрієм Бондарем - 9 Червня 2021

«Ласощі для Медора» | Розмова з Андрієм Бондарем

Категорія: «Події»
Дата: 09 Червня 2021 (Середа)
Час: 19:00
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Книгарня-кав'ярня «Zakapelok»
Адреса: вул. Верхній Вал, 62
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 452


Кияни, скучили за книжковими розмовами та зустрічами з авторами? Тоді запрошуємо вас завітати 9 червня о 19.00 у книгарню "Zakapelok" (вул. Верхній Вал, 62), адже саме там відбудеться розмова з письменником Андрієм Бондарем про його нову книгу «Ласощі для Медора», до якої увійшло 56 есеїв, написаних автором упродовж 2017-2020-х років: про літературу, єдність, Голодомор, пандемію, війну, а також пошуки порозуміння. Модератор зустрічі: філософ та письменник Володимир Єрмоленко.

Есеї у збірці «Ласощі для Медора» є способом досліджувати і осмислювати світ через власну систему цінностей і досвіду. За інтелектуальним роздумом прозирає відвертість, а у формі короткої прози ховаються глибші сенси й часом несподівані висновки: порожнечу можна наповнити, визначення «падіння з висоти власного зросту» може стосуватися не лише травмування тіла, але й морального падіння, яке завжди відбувається з висоти власної етичної конструкції, а втрати згодом можуть обернутися набутками, варто лише поглянути на них під іншим кутом зору.



Андрій Бондар – український поет, публіцист, перекладач, автор книг «Морквяний лід», «І тим, що в гробах», «Церебро» (Книга року BBC у номінації «Есеїстика», 2018). У його перекладі українською світ побачили книги «Дядько Мрожек не припиняє чесати язиком», «Кулемети й вишні. Історії про добрих людей з Волині», «Транс-Атлантик», «Як нагодувати диктатора» та ін. Лауреат премії видавництва «Смолоскип» (1997), учасник пан-європейського проекту Literaturexpress Europe (2000), стипендіат Міністра культури Республіки Польща (стипендія Gaude Polonia, 2003), стипендіат програми Homines Urbani (Краків, 2004), учасник фестивалю Poetry International (Роттердам, 2005).

Володимир Єрмоленко — український філософ, есеїст, перекладач, доктор політичних студій (Школа високих студій суспільних наук: EHESS, Париж), експерт МГО «Інтерньюз-Україна», автор та ведучий програми «Громадське. СВІТ», аналітичного тижневика про міжнародну політику, головний редактор UkraineWorld.org. Лауреат премії імені Юрія Шевельова за 2018 рік. Автор книг «Далекі близькі», «Ловець океану» та ін.

Вхід вільний за умов попередньої реєстрації: https://forms.gle/onepSuGL2Sz1Qd7L6



0 коментарів

Залишити коментар

avatar