19 Квітня 2024, 17:28 | Реєстрація | Вхід
/ Книжковий Клуб: «Книги Якова» Ольги Токарчук - 9 Жовтня 2021

Книжковий Клуб: «Книги Якова» Ольги Токарчук

Категорія: «Події»
Дата: 09 Жовтня 2021 (Субота)
Час: 11:00
Вартість: 150 грн.
Місто: Онлайн
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 454


На чотирьохсотій сторінці «Книг Якова» Ольги Токарчук ти розумієш, чому за такі романи дають Нобелівську премію. Цілком заслужено і виправдано дають, бо то майстерна проза з «високої полиці». На шестисотій сторінці роману ти уже хочеш Нобелівку і собі. Книжка занурює в такі глибини історії-історій-фактів-домислів-документів-імен-імен-імен, що випливти із неї лауреатом-академіком запросто. Яков із назви – це Яков Франк, в 18 столітті він втілив проєкт переходу євреїв у католицизм, таку собі інтеграційну політичну практику, яка закінчилася сектантством і єрессю. До Токарчук про «франкістів», здається, уже благополучно забули (а не сильно їх в Польщі шанували, ой таки не надто). Від Токарчук здається, що історія Франкової утопії стала уже історією самої Європи, а то і самою Історією. Романи про всесвітні глобальні змови. О, багато таких романів не буває! Адже тільки вони і можуть нам пояснити, що відбувається з нами в цьому житті, які сили на нас мають вплив, кому ми настільки небайдужі. А тепер треба пояснити самі такі романи, будь ласка. За цікавезні байки з історії єресі Нобелівки не дають, за романи про природу (не)знання – так. Знаєте?

Зустріч: 9 жовтня об 11:00 онлайн
Вартість: 150 грн
Взяти участь: http://booklion.lviv.ua/club

Про Книжковий Клуб

Цей Книжковий Клуб, це як старий добрий клуб, тільки сучасний і зручний!
  • Раз на місяць ми обираємо книгу, що варта прочитання і обговорення. Ну і власне, читаємо її. Це будуть різні жанри, різна епохи і країни.
  • Зустрічаємось на Книжковому Клубі ОНЛАЙН суботнього ранку.
  • З нами модераторка Ганна Улюра, разом з якою ми вчимося читати не просто сюжети, а сенси закладені автором та будемо вдосконалювати свої читацькі скіли.
  • Обговорюємо прочитане, ділимось враженнями і спостереженнями. Завдяки модератору заглиблюємось в шари тексту. 
Ти можеш активно обговорювати книгу, або бути мовчазним спостерігачем. Твоє право. Але твоє прочитання тексту точно зміниться.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar