26 Квітня 2024, 09:02 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки-картинки Катерини Сад «Поштар» - 1 Лютого 2022

Презентація книжки-картинки Катерини Сад «Поштар»

Категорія: «Події»
Дата: 01 Лютого 2022 (Вівторок)
Час: 19:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 364


Ласкаво просимо у затишний ліс, де живе Вовк-поштар, Білка-садівничка, Грак-журналіст та інші. 1 лютого о 18:30 на фейсбук-сторінці Старого Лева відбудеться онлайн-презентація книжки-картинки Катерини Сад «Поштар» за участю авторки та літературної редакторки Наталки Малетич. Учасниці розмовлятимуть про виклики, що поставали перед Катериною, вміння дивитися дитячим поглядом на історії та важливість закладати в кожен текст послання, яке буде актуальне не лише малим читачам, а й дорослим.

«Поштар» – це другий проєкт Катерини, який вона втілювала як ілюстраторка та письменниця, попереднє видання «Ідея на мільй000000н» отримало увагу багатьох дітлахів та увійшло у топ-100 найвидатніших ілюстрованих книжок всього світу на dPICTUS, Франкфуртському ярмарку книжок у 2019 році.
У новій книзі Вовк працює Поштарем у Великому Лісі. Тут кожен мешканець має свою професію, от, скажімо, Грак — відомий журналіст, а Бджола — справжня медсестра. Одного дня Поштар почав отримувати дивні листи, без адреси та підпису, а всередині конвертів лежали несподівані речі... Вовк не припиняв пошуків, аж доки не розкрив цю загадку. І тоді його серце наповнилося радістю і любов’ю, двері якій він відчинив власноруч.

Затишні зображення лісових мешканців сприяють тому, аби найменші читачі подружилися з ними, а легкий для сприйняття текст із важливим посилом, відгукнеться і дорослим. Адже «неймовірні історії розповідає великий ліс тому, хто вміє слухати».

Катерина довго працювала над історією, перемальовувала і переписувала кілька разів: «Задум створити книгу про Лісову пошту виник дуже давно, потім було довжелезне втілення. Ідея лишилась незмінною, а картинки та текст мінялись тричі. Перший Вовк був надто суворим і недитячим, другий Вовк – своєрідним, проте, по відчуттях щось не те. А третій Вовк намалювався сам собою на маленькому клаптику паперу. Це була смужка завширшки 5 см. Потім під нього намалювалась білка і ведмідь, далі з'явилась решта тваринок. Окремий розвиток подій проходив Ліс, що малювався і перемальовувався. Хотілось, щоб він створював свою затишну атмосферу, тому я малювала, тоді сканувала і в графічному редакторі та зменшувала насиченість кольорів. Отак проростали картинки».

Катерина Сад – українська художниця, ілюстраторка. Закінчила Одеське художнє училище та Львівську Національну Академію Мистецтв. Учасниця стипендіальної програми Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща «GAUDE POLONIA». З 2016 року співпрацює з різними видавництвами. Влітку 2018 року створила свою першу книгу-картинку «Ідея на мільй000000н». Створює ілюстрації, поєднуючи станкову графіку та графічний планшет.

Наталка Малетич – письменниця, редакторка відділу дитячої літератури «Видавництва Старого Лева». Мама чудових доньки і сина, які найбільше надихають до творчості. Авторка книжок «Про Зайчика-Забудька та інші історії», «Щоденник Ельфа», «Іль. Казка про народження», «Привид, який не міг заснути», «Леся. Мандрівний клубочок», «Великодня історія».



0 коментарів

Залишити коментар

avatar