20 Квітня 2024, 14:44 | Реєстрація | Вхід
/ Розмова Олександра Ірванця та Ростислава Семківа - 3 Червня 2021

Розмова Олександра Ірванця та Ростислава Семківа

Категорія: «Події»
Дата: 03 Червня 2021 (Четвер)
Час: 19:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня-Кав‘ярня Старого Лева на Подолі
Адреса: вул. Сковороди, 6
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 438


Нещодавно у «Видавництві Старого Лева» вийшла друком книга білоруського поета, есеїста та історика Уладзімєра Арлова «Краєвид з ментоловим ароматом» в майстерному перекладі Олександра Ірванця. На сторінках книги – 10 текстів, написаних автором у 1990-2000-х роках: про білоруські реалії, літературу, свободу та дружбу. Тож запрошуємо читачів на розмову про книгу та білоруську літературу, в якій візьмуть участь Олександр Ірванець та модератор, Ростислав Семків. Зустріч відбудеться 3 червня, о 19.00 у Книгарні-кав'ярні Старого Лева (Київ, вул. Сковороди, 6).
Вхід вільний за умов попередньої реєстрації: https://forms.gle/PTrE8e4EXAfECQGH9.
Якщо ви не встигли зареєструватись на подію – не засмучуйтесь, адже вона також транслюватиметься на фейсбук-сторінці Видавництва.

До збірки «Краєвид з ментоловим ароматом» вміщено містичну історію кохання «Краєвид з ментоловим ароматом», антиколоніальну «Сибірську повість», біографічну коротку прозу з циклу «Полоцькі оповідання» та іронічну антиутопію «Орден Білої Миші». Біографічні тексти, списані з дитинства та студентства автора, — це мандрівка в часі та просторами радянської Білорусі, а деякі їхні герої, попри те, що це знайомі, друзі, сусіди чи однокласники автора, ніби зійшли із колонки кримінальної хроніки. Ці спогади з минулого, а також антиутопія «Орден Білої Миші» допоможуть зрозуміти, які процеси відбуваються у сучасній Білорусі, в якому стані нині білоруська мова, чи мають громадяни вибір та свободу слова. Натомість «Краєвид з ментоловим ароматом» майже позбавлений персонажів. Це езотерична історія про ідеальну жінку, за кохання до якої чоловік мусить дорого заплатити.

Олександр Ірванець – український поет, прозаїк, драматург і перекладач. Народився у Львові. З початку 2000-х працює в драматургії та прозі. Автор понад двох десятків книг та численних публікацій у часописах і альманахах Європи й Америки. Твори перекладалися англійською, німецькою, французькою, шведською, польською, чеською, білоруською, російською, італійською, хорватською мовами.

Ростислав Семків – український письменник, літературознавець, літературний критик, перекладач, директор видавництва «Смолоскип», доцент Національного університету «Києво-Могилянська Академія».



0 коментарів

Залишити коментар

avatar