24 Квітня 2024, 06:36 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Ярини Сенчишин «Розплєси» | Львів - 15 Лютого 2021

Презентація книжки Ярини Сенчишин «Розплєси» | Львів

Категорія: «Події»
Дата: 15 Лютого 2021 (Понеділок)
Час: 19:30
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Львів
Місце: Книгарня-Кав‘ярня Старого Лева на Галицькій
Адреса: вул. Галицька, 17
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 456


15 лютого о 18:30 запрошуємо на розмову про збірку поезій «Розплєси» з авторкою Яриною Сенчишин. Модеруватиме розмову Люба-Параскева Стринадюк. Кількість місць обмежена, обов’язково зареєструйтеся за посиланням http://bit.ly/2YyewUu.

У поетки і перекладачки Ярини Сенчишин книжка поезій «Розплєси» із гуцульським колоритом. У текстах органічно поєднується прадавнє і теперішнє, гори і міста, карпатські традиції і галицькі обряди. Вірші писалися протягом чотирьох років. Про назву збірки, місця сили, поезію та свої пригоди поруч з горами і Чорним Черемошем Ярина та Люба-Параскева розкажуть на Стрітення у затишному просторі львівської Книгарні-кав’ярні Старого Лева (вул. Галицька, 17).

Діалектне слово «розплєси» з наголосом на першому складі означає розколяду, вихід із коляди. Гуцули колядують від Різдва і до Йордану, ще давніше традиція тривала від Різдва до Стрітення. Гурти колядників не минають жодної хати, коляда мусить прийти до кожного. Частина віршів «Розплєси» написана в Карпатах, у Криворівні. Поетка наче демонструє відтворюваність одних і тих самих сюжетів, які по-різному грають нами у різний час та у різних декораціях, наче вічні сюжети чи правила шахової гри, що не міняються уже століттями, але завжди захоплюють нас. Вони складаються у найважливішу гру — життя.

Ярина Сенчишин — поетка, перекладачка, журналістка, майстер FIDE з шахів. Перша лауреатка літературної премії імені Богдана Ігоря Антонича «Привітання життя», лауреатка премії імені Маркіяна Шашкевича. Авторка поетичних книг «Гра в королеву», «Долина ріки Самбатіон», «Розплєси». Живе і працює у Львові.

Люба-Параскева Стринадюк — письменниця, перекладачка. Авторка прозових книг «У нас, гуцулів», «До данцу», «Вивчєрики», «Як я 'му жити на полонині» та «З-за гір'я. Щоденник любові».



0 коментарів

Залишити коментар

avatar