26 Квітня 2024, 15:43 | Реєстрація | Вхід
/ Вечір солідарності. Зустріч із Таццяною Нядбай - 18 Серпня 2020

Вечір солідарності. Зустріч із Таццяною Нядбай

Категорія: «Події»
Дата: 18 Серпня 2020 (Вівторок)
Час: 19:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 560


Останні тижні увага інтелектальної спільноти в Україні прикута до подій у Білорусі. Ми з болем читаємо новини про застосування білоруською владою сили до демонстрантів, про тиск на журналістів і правозахисників, а водночас захоплюємося сміливістю, рівнем самоорганізації і креативністю білорусів.

Серед тих, хто щодня виходить на майдани в різних містах Білорусі, – наші близькі друзі й колеги – письменники і журналісти. 

Аби підтримати їх у ці непрості дні, Український ПЕН вирішив організувати низку онлайн-зустрічей із білоруськими авторами, щоби висловити свою солідарність і щоби з перших уст почути про те, що сьогодні відбувається в Білорусі і як реагує на ці події білоруська культурна спільнота.

Розпочнемо ми 18 серпня о 19.00 з онлайн-розмови з білоруською поеткою, перекладачкою, культурною менеджеркою Таццяна Нядбай.

Таццяна Нядбай – авторка поетичної збірки "Сірэны спяваюць джаз" (2014). Перекладає з англійської та польської мов. У 2017-2019 рр. очолювала Беларускі ПЭН-цэнтр. Нині – перша заступниця президентки організації. 

Онлайн-зустріч відбудеться на Facebook-сторінці PEN Ukraine. Глядачі зможуть поставити свої запитання в коментарях під відео. Розмова вестиметься українською та білоруською мовами. Модеруватиме захід журналістка, виконавча директорка Українського ПЕН Тетяна Терен.

Наступна зустріч у рамках Вечорів солідарності запланована на 20 серпня, 19.00: поет і перекладач Остап Сливинський спілкуватиметься у прямому ефірі зі своїм білоруським колегою Андреєм Хадановічем.

Звернення Українського ПЕН щодо ситуації в Білорусі: https://bit.ly/314z7Sv



0 коментарів

Залишити коментар

avatar