29 Березня 2024, 15:53 | Реєстрація | Вхід
/ «Закоłот: Невимовні культи» Володимира Кузнєцова в Дніпрі - 13 Лютого 2020

«Закоłот: Невимовні культи» Володимира Кузнєцова в Дніпрі

Категорія: «Події»
Дата: 13 Лютого 2020 (Четвер)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Дніпро
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: проспект Д.Яворницького, 55
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 499


Книгарня «Є» та «Видавництво Жупанського» запрошують на презентацію роману Володимира Кузнєцова «Закоłот: Невимовні культи», яка відбудеться 13 лютого. Початок  – о 18:30.

Говоритимемо про поєднання жахів, наукової фантастики, ґрімдарку та космічної опери, про те, чому таке сполучення, і що це взагалі за жанри та чим вони дихають сьогодні в світовій літературі.

Володимир Кузнєцов – письменник, літературознавець та геймдизайнер. Його новий роман «Закоłот: Невимовні культи», що вийшов у «Видавництві Жупанського» в січні цього року, створений на перетині наукової фантастики, космічної опери та лавкрафтіанських жахів. Це – книга-головоломка, пазл, який кожен читач може складати як йому заманеться – і від того отримувати свій особистий досвід та інсайт.

Жахи та НФ, здається, не дуже дотичні жанри. Втім, десь на їхньому перетині дедалі часто виникають особливі, ні на що не схожі твори. Лавкрафт, що був адептом надприроднього жаху, жаху невідомого, втім сам долучався до наукової фантастики, вплітаючи в свої твори найсучасніші йому наукові відкриття та тренди, долучаючи до своєї космогонії астрофізику та палеонтологію. Не цуралися горорного елементу класики НФ, рівно як майстри жахів долучали сай-фай елемент. «День трифідів» та «Томмінокери», «Щось» та «Лангольєри» - і ще багато хто. Автори нового тисячоліття також не залишають цієї тропи. «Вогнепад» Воттса та «Кісткотрус» Пріст...

І, зокрема, «Закоłот: Невимовні культи».

Тож що таке сайфай-горор і як він працює? Приходьте, обговоримо.

13 лютого, 18:30. Книгарня «Є», Дніпро, проспект Д.Яворницького, 55


0 коментарів

Залишити коментар

avatar