24 Квітня 2024, 11:06 | Реєстрація | Вхід
/ «Закоłот: Невимовні культи» Володимира Кузнєцова - 4 Лютого 2020

«Закоłот: Невимовні культи» Володимира Кузнєцова

Категорія: «Події»
Дата: 04 Лютого 2020 (Вівторок)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Харків
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Сумська, 3, м. «Історичний музей»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 538


Книгарня «Є» та «Видавництво Жупанського» запрошують на лекцію Володимира Кузнєцова «Технологічна сингулярність та квантовий містицизм. Тренди наукової фантастики ХХІ століття» у рамках презентаційного туру роману «Закоłот: Невимовні культи». Захід відбудеться 4 лютого. Початок - 18:30.

4 лютого в харківській книгарні «Є» (вул. Сумська, 3) відбудеться лекція Володимира Кузнєцова «Технологічна сингулярність та квантовий містицизм. Тренди НФ ХХІ століття», присвячена новій хвилі твердої наукової фантастики, яку вже називають Ренесансом жанру.

Тверда НФ ХХІ століття зробила значний стрибок, суттєво розширивши межі жанру та інтегрувавши до нього багато супутніх. Утопічна футурологія поступилася похмурим апокаліптичним візіям, в тіні яких причаївся ґрімдарк – субжанр «чорніше чорного». Пост- та трансгуманістичні ідеї змушують авторів переосмислювати саме визначення людини, а глобалізація інформаційного простору відкриває нові горизонти роботи над текстами, створюючи поняття інтернет-письменника, не як електронного самовидавця, а як людини, долученої до колективного розуму мережі саме під час творчого процесу.

Що таке посткіберпанк для цивілізації яка вже давно переросла передбачення Гібсона та інших засновників жанру? Як вплинула на жанр Японія – і як нині впливає Китай?Футурологія постіндустріального та постмодерністського суспільства – яка вона: депресивна чи самоіронічна? Які питання актуальні для сучасних фантастів – зокрема українських.

Володимир Кузнєцов – письменник, літературознавець та геймдизайнер. Його новий роман «Закоłот: Невимовні культи», що вийшов у Видавництві Жупанського в січні цього року, створений на перетині наукової фантастики, космічної опери та лавкрафтіанських жахів. Це – книга-головоломка, пазл, який кожен читач може складати як йому заманеться – і від того отримувати свій власний досвід та інсайт.


4 лютого, 18:30. Книгарня «Є», Харків, вул. Сумська, 3


0 коментарів

Залишити коментар

avatar