28 Березня 2024, 15:37 | Реєстрація | Вхід
/ «Закоłот: Невимовні культи» Володимира Кузнєцова - 9 Лютого 2020

«Закоłот: Невимовні культи» Володимира Кузнєцова

Категорія: «Події»
Дата: 09 Лютого 2020 (Неділя)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Вінниця
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Соборна, 89
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 589


Книгарня «Є» та «Видавництво Жупанського» запрошують на презентацію  роману Володимира Кузнєцова «Закоłот: Невимовні культи», що відбудеться 9 лютого. Початок – о 18:30. Модератор – Влад Сорд.

Говоритимемо про поєднання жахів, наукової фантастики, ґрімдарку та космічної опери, про те, чому таке сполучення, і що це взагалі за жанри та чим вони дихають сьогодні в світовій літературі.

Лавкрафтіанський міт, створений більше ста років тому й досі не втратив актуальність та популярність. Ба більше – цей похмурий та безпросвітний всесвіт розширився, втягнувши в свої тенета цілу купу мистецьких форм та жанрів. Зокрема, ґрімдарк. Ґрімдарк – особлива форма фантастики та фентезі, що фокусується на надмірно похмурих світах та сюжетах, яка набула найбільшої популярності завдяки всесвітам Warhammer Fantasy та Warhammer 40000. В чому принципова різниця між цим жанром та класичною НФ та високим фентезі, до чого тут Лавкрафт і чи є жанр актуальним сьогодні? Про це та більше поговоримо на презентації.

Володимир Кузнєцов – письменник, літературознавець та геймдизайнер зі сходу України, невеличкого містечка Сіверодонецьк Луганської області. У 16 років він пережив травму очей, яка майже коштувала йому зору, в 2014-му його рідне місто декілька місяців перебувало в окупації, під час якої ворог обстрілював житлові будинки, викрадав людей та вчиняв розбірки зі стріляниною просто на вулицях. Сіверодонецьк було звільнено українською армією 22 червня 2014-го. Ці дві події автор вважає визначними в своїй долі,  такими що сформували його творчість та характер.

Його новий роман «Закоłот: Невимовні культи», що вийшов у Видавництві Жупанського в січні цього року, створений на перетині наукової фантастики, космічної опери та лавкрафтіанських жахів. Це – книга-головоломка, пазл, який кожен читач може складати як йому заманеться – і від того отримувати свій власний досвід та інсайт.

Влад Сорд – ветеран, видавець, поет та письменник, творчі проекти якого орбітують навколо химерної літератури: непередбачуваної, похмурої, жорсткої, місцями сюрреалістичної.


9 лютого, 18:30. Книгарня «Є», Вінниця, вул. Соборна, 89


0 коментарів

Залишити коментар

avatar