27 Квітня 2024, 00:02 | Реєстрація | Вхід
/ «Державницька концепція В’ячеслава Липинського» - 11 Лютого 2020

«Державницька концепція В’ячеслава Липинського»

Категорія: «Події»
Дата: 11 Лютого 2020 (Вівторок)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 542


Книгарня «Є» та видавництво «Темпора» запрошують на розмову з Тетяною Осташко «Державницька концепція В’ячеслава Липинського» у рамках десятої зустрічі історичного лекторію «A posteriori». Захід відбудеться 11 лютого. Початок – о 18:30. Модераторка – Ольга Петренко-Цеунова.

Цього разу поговоримо з Тетяною Осташко про державницьку концепцію В’ячеслава Липинського.

Громадсько-політична і наукова діяльність В’ячеслава Липинського надала новий зміст національно-визвольному руху українців у ХХ ст. Адже його творчість здійснила справжню революцію щодо народницького світосприйняття та позбавила його монопольних позицій у формуванні ідейних орієнтирів українського громадянства. Історичні праці В. Липинського започаткували формування державницької школи в українській історіографії та суспільній думці. Він пов’язував майбутнє України з поверненням до створених попередніми поколіннями духовних цінностей, з яких «виріс Шевченко, з якої виросло наше відродження». Більшість його ідеологем не втратили своєї актуальності й сьогодні. Хіба не по-сучасному звучать В. Липинського слова, сказані 90 років тому: 

«Патріотизм, на якому будуються держави і нації, це віра, це спокій душі, а не бізнес з надією на "добрі проценти”, і не акторство з надією на оплески і дарунки юрби».

Тетяна Осташко – дослідниця історії визвольних змагань в Україні 1917–1923 років, історії культури, української біографістики та українського консервативно-монархічного руху. Упорядниця багатотомного видання «В’ячеслав Липинський та його доба».


11 лютого, 18:30. Книгарня «Є», Київ, вул. Лисенка, 3


0 коментарів

Залишити коментар

avatar