25 Квітня 2024, 10:04 | Реєстрація | Вхід
/ «Стародавня історія України» Леоніда Залізняка - 18 Червня 2019

«Стародавня історія України» Леоніда Залізняка

Категорія: «Події»
Дата: 18 Червня 2019 (Вівторок)
Час: 18:30
Вартість: Безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 932


Книгарня «Є» і видавництво «Темпора» запрошують на презентацію книжки Леоніда Залізняка «Стародавня історія України», що відбудеться 18 червня за участю автора. Початок – о 18:30. Модераторка – Ольга Петренко.

Надзвичайне багатство України на різноманітні пам’ятки археології свідчить про бурхливе минуле регіону. Поширення новацій із Середземномор’я на схід Європи відбувалося через терени України, тому саме тут з’явилися найдавніші у Східній Європі людські істоти, перші Homo sapiens, перші землероби, постали найдавніші в регіоні держави. Через український степ протягом останніх трьох тисяч років котилися із серця Азії на Європу численні хвилі степовиків-номадів. Саме на українських теренах зародилася індоєвропейська мовна сім’я, народи якої колонізували величезні території Євразії та інші континенти й започаткували панівну нині в світі європейську цивілізацію.

Північно-Західна Україна була батьківщиною слов’ян, що в середні віки розселилися по всій Центрально-Східній Європі. Утворена княжим Києвом Русь стала каноном державного будівництва у східноєвропейському світі.

В останнє тисячоліття Україна опинилася у прифронтовій смузі жорстокої битви між європейською цивілізацією та східним деспотизмом. Унікальна геополітична позиція зумовила її яскраву і трагічну історію, що нерідко визначала історичні долі всієї Європи.

Нове видання книжки Леоніда Залізняка «Стародавня історія України» є спробою доступного викладу основних проблем первісної історії України з урахуванням результатів новітніх досліджень археологів, істориків, етнографів, мовознавців, антропологів як в Україні, так і поза її межами.

Леонід Залізняк – український археолог, доктор історичних наук, професор кафедри археології НаУКМА, завідувач відділу археології кам’яної доби Інститут археології НАН України - Institute of Archaeology of the NASU, автор понад чотирьохсот наукових праць з археології, первісної історії та етнології України.


18 червня, 18:30. Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»


1 коментарів

avatar
0
1 Світлана Іванівна • 01:44, 19 Квітня 2021
Важливо знати, яке воно справжнє походження слов'ян та українців...
Щоб дати відповідь - треба знати правду минуло, якої зовсім не знаємо.
Бо чому досі віримо імперським побрехенькам, які вбивають минуле України і перекреслюють її майбутнє?
Можливо тому, що імперські історики оскопили справжні знання про минульщину праукраїнських держав 1 тис. до н.е. - 1 тис. н.е. та наповнили облудою світові бібліотеки та інтернет?
До того ж затулили правду підробними “давньоруськими” літописами, сфальшованими у Золотій Орді, понищивши літописи справжні, дуже давні, і новіші, того ж Нестора, та у такий спосіб вкоротили нашу історію на тисячоліття!
Скажете, не може бути?
А ви прочитайте матеріали блогу "Давня історія українського народу" і подумайте про сказане - https://davniaistoriia.blogspot.com

Залишити коментар

avatar