28 Березня 2024, 13:29 | Реєстрація | Вхід
/ «A posteriori»: лекція Леоніда Залізняка в Києві - 20 Березня 2019

«A posteriori»: лекція Леоніда Залізняка в Києві

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 20 Березня 2019 (Середа)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1391


Київська Книгарня «Є» та видавництво «Темпора» запрошують на першу зустріч у рамках Історичного лекторію «A posteriori»: лекція Леоніда Залізняка «Походження українців та їхніх сусідів», що відбудеться 20 березня. Початок — о 18:30

Національна історія будь-якого народу починається з народження її суб’єкта. Відсутність чітких уявлень про час, місце та обставини зародження суб’єкта української національної історії гальмує формування національної свідомості та стримує процес формування сучасної нації. Чому дехто починає відлік української історії від трипільської культури, а дехто й досі обстоює пізньосередньовічну імперську версію М. Погодіна — О. Соболевського, за якою український етнос почав формуватися після монгольської навали? Чому хибним є плутати час зародження українського народу з появою його далеких і непрямих пращурів (як-то арійців чи трипільців)? У який спосіб довести час появи етносу? Хто з істориків першим обґрунтував право на спадщину Київської Русі? Як коректно говорити про давню українську історію, не вдаючись до відвертої міфотворчості?

Лектор – Леонід Залізняк, український археолог, доктор історичних наук, професор Кафедри археології НаУКМА, завідувач відділу археології кам’яної доби Інституту археології НАН України, автор понад трьохсот наукових праць з археології, первісної історії та етнології України. Координаторка проекту Ольга Петренко.


20 березня, 18:30. Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота».


0 коментарів

Залишити коментар

avatar