29 Березня 2024, 10:50 | Реєстрація | Вхід
/ НАШІ на карті світу: зустріч – презентація книги - 27 Листопада 2018

НАШІ на карті світу: зустріч – презентація книги

Категорія: «Події»
Дата: 27 Листопада 2018 (Вівторок)
Час: 11:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: УАЛ Київ, головна лекційна зала
Адреса: вул. Миколи Юнкерова, 47
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 695


У вівторок, 27 листопада, об 11:00 в головній лекційній залі УАЛ, що знаходиться за адресою Миколи Юнкерова, 47 відбудеться презентація книги «#НАШІ на карті світу», що вийшла у «Видавництві Старого Лева»

Разом з авторкою книжки - журналісткою Уляною Скицькою - будемо говорити про українців та людей українського походження, які своїми винаходами, блискучим розумом й талантами змінили хід світової історії. Приєднуйтесь – буде цікаво! 

Книжка стала логічним продовженням телепроекту журналістки Уляни Скицької, і розповідає про українців, яких визнав увесь світ, що змінили хід історії, чиї досягнення дивують та вражають. 

Серед героїв – і наші сучасники, як наприклад львів’янин мореплавець Павло Резвой чи одесит альпініст Владислав Терзиул, і діячі початку ХХ ст.

«У мене було одне правило відбору: тема чи герой повинні здивувати, тому цього разу — без Шевченка, Лесі Українки та Грушевського. Вони неймовірні, але уваги їм точно не бракує, - розповіла Уляна. - Хай це буде хтось менш відомий, але з не менш феноменальними досягненнями. До прикладу, Володимир Хавкін з Бердянська, який своїми вакцинами врятував життя мільйонам індусів, львів’янин Станіслав Улям, що розробляв термоядерну бомбу, киянин Володимир Горовиць, який здобув 25 «Ґреммі»... Ну гаразд, Горовиць фігура знана, але про 25 топ-нагород я і не здогадувалась! У голові постійно крутилася думка: «А чому я не знала цих фактів раніше?». Це ж крута інформація, якою українці мали б вправно оперувати. Більше того, інтуїція підказувала, що таких героїв, мабуть, є багато».


«Історії #НАШИХ надихають. Хочеться, аби їх переповідали одне одному в кав’ярнях і пабах, згадували у шкільних класах і наступного разу, розповідаючи про експедицію Роберта Скотта, показали дітям відео, де українець Антон Омельченко танцює гопак на борту «Terra Nova», а вивчаючи піраміду Маслоу, бодай одним реченням згадали, що його батьки з Києва», - каже Уляна Скицька




0 коментарів

Залишити коментар

avatar