29 Березня 2024, 13:22 | Реєстрація | Вхід
/ Поетична збірка Богдани Матіяш «Пісня Пісень» - 8 Травня 2018

Поетична збірка Богдани Матіяш «Пісня Пісень»

Категорія: «Події»
Дата: 08 Травня 2018 (Вівторок)
Час: 17:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 775


Київська Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію поетичної збірки Богдани Матіяш «Пісня Пісень», що відбудеться 8 травня за участю авторки.

«Задумала цю книжку, певно, ще 2011 року, коли вийшла моя попередня поетична збірка, – розповіла Богдана Матіяш. – Одразу знала, як вона має називатися, але книжка писалася повільно й складно. Після Майдану та початку війни на сході України я довгий час узагалі не могла писати. Але постійно пам’ятала про книжку, яку вже почала. В якій мало бути багато любові і яка мала зватися «Пісня Пісень».

Збірка «Пісня Пісень» апелює назвою до відомої книги Старого Завіту, тим самим натякаючи, що перед читачами – одна із можливих сучасних її версій. Але це не переспів, і хоч у книжці також ідеться про любов, вона не така ідеальна й незранена, як у старозавітній традиції. Поетеса каже: 

«Після виходу моїх книжок «розмови з Богом» і «Твої улюблені пси та інші звірі» декілька людей запитало мене: «Ось у тебе вийшли книжки, в яких ти говориш із Богом, зі звірятами. А чи буде книжка, в якій головним співрозмовником буде людина?» Власне, «Пісня Пісень» й стала такою книжкою. І, в якомусь сенсі, хоч ці три мої збірки є самостійними «проектами», вони творять для мене немовби трилогію. У них багато спільного, але мені хочеться, щоб не я розповіла, що саме їх єднає; хочу, щоб читач сам побачив ті ниточки, якими ці три книжки пов’язані».


У «Пісні Пісень» є все: довіра і ніжність, радість і усміх, а водночас смуток і біль, туга і пустка. Тут, окрім пісень любові, є ще й пісні пустелі, але навіть у них просвічує надія, що всі наші досвіди, все наше життя є неповторною і прекрасною піснею. 

«Зараз мені здається, що зі всіх моїх книжок «Пісня Пісень» є найзрілішою книжкою – принаймні таке моє суб’єктивне відчуття. Але побачимо, як її сприймуть читачі і критика», – зауважила авторка.

Богдана Матіяш – поетеса, перекладачка, літературна критикиня. Навчалася в Національному університеті «Києво-Могилянська академія», закінчила магістерську програму «Філологія. Історія, теорія літератури та компаративістика». З 2004 по 2008 – аспірантка кафедри філології Києво-Могилянської академії. Авторка поетичних книжок «Непроявлені знімки» (2005), «розмови з Богом» (2007), «Твої улюблені пси та інші звірі» (2011), «Пісня Пісень» (2018), а також прозової книжки «Братик Біль, Сестричка Радість» (2014). Перу Богдани належать також «Казки Різдва: Книга перша», «Казки Різдва: Книга друга» (2014). Народилася, живе та працює в Києві. Має старших сестер Софію (Раду) Матіяш і Дзвінку Матіяш.


Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота». Тел.: (044) 235 88 54


0 коментарів

Залишити коментар

avatar