28 Березня 2024, 10:46 | Реєстрація | Вхід
/ Перекладацький конкурс імені Сузанни Рот - 2018 - 31 Березня 2018

Перекладацький конкурс імені Сузанни Рот - 2018

Категорія: «Конкурси»
Дата: 31 Березня 2018 (Субота)
Час: 00:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2737


Мережа Чеських центрів і Чеський літературний центр (секція Моравської земської бібліотеки у Брні) оголосили про початок 5-ого Міжнародного перекладацького конкурсу імені Сузанни Рот.

Конкурс призначений для перекладачів-початківців віком до 40 років за кращий переклад прозового твору сучасного чеського автора. Він названий на честь швейцарської славістки та перекладачки творів Богуміла Грабала та Мілана Кундери Сузанни Рот (1950-1997).

Метою конкурсу є тривала підтримка молодих закордонних перекладачів і богемістів віком до 40 років, а також підтримка і поширення чеської літератури за кордоном.

Учасники конкурсу перекладають уривок із твору сучасного чеського автора обсягом до 13 сторінок із книги, що вийшла в період від листопаду 2016 до листопаду 2017 року в Чеській Республіці. У кожній країні буде обрано одного переможця, до складу журі входять відомі богемісти та письменники. На конкурс не можна подавати переклади, які вже були опубліковані.  

Текст для перекладу

Цього року журі обрало для перекладу книгу Карла Веселого «Бомба★Фанк» (видавництво «BiggBoss», 2017). Текстом для перекладу є 6-ий розділ книги, обсягом близько 13 сторінок.

Завантажити текст для перекладу: csr-18-text-soutez-bombafunk-6-kapitola.pdf (737,95 KB)

Нагорода

Кількаденна поїздка до Чеської Республіки, активна участь у професійному семінарі із супровідною програмою.


Завдання та умови участі

Учасник надсилає конкурсний переклад українською мовою тексту книги Карла Веселого «Бомба★Фанк» в електронній формі на адресу czechcentrekiev@gmail.com (у темі листа просимо вказати «Перекладацький конкурс», файл із перекладом назвати прізвищем учасника) до 31 березня 2018 року.

Разом із перекладом потрібно надіслати в електронній формі свою біографію обсягом максимально 1000 знаків чеською та українською мовами, своє актуальне фото (із зазначенням автора фото) у якості для друку. Вкінці тексту перекладу необхідно зазначити, що учасник підтверджує своє авторство запропонованого перекладу.

Надсилаючи свої дані та фото, автор перекладу погоджується з їх використанням у потребах конкурсу (на сторінках Чеського центру, в медіа тощо).

Умови конкурсу чеською | PDF: csr-pravidlafinal.pdf (320,04 KB)

Терміни

Останній день подачі перекладів: 31 березня 2018 р.
Оголошення результатів: до 15 травня 2018 р.
Поїздка в Чехію: літо/осінь 2018 р.

Контактні особи:

  • Ірина Забіяка, Чеський центр Київ: czechcentrekiev@gmail.com
  • Анна Грабачкова, Чеський центр: hrabackova@czech.cz
  • Джек Колінг, Чеський літературний центр: coling@litcentrum.cz


1 коментарів

Залишити коментар

avatar