20 Квітня 2024, 08:48 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжок-картинок майстерні «Аґрафка» - 8 Лютого 2018

Презентація книжок-картинок майстерні «Аґрафка»

Категорія: «Події»
Дата: 08 Лютого 2018 (Четвер)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: просп. Свободи, 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1056


Львівська Книгарня «Є» і «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію пізнавальних книжок творчої майстерні «Аґрафка» «Голосно, тихо, пошепки» та «Я так бачу» за участю авторів Романи Романишин та Андрія Лесіва, яка відбудеться 8 лютого. Початок — о 18.30. Модераторка – Ольга Ренн.

«Голосно, тихо, пошепки» – пізнавальна книжка про слух, звук і тишу, про голос і мовчання, про звуки, які ми чуємо і яких не чуємо. Про те як важливо слухати і чути один одного. Ця книга «звучить» багатьма голосами – яскравими кольорами та багатьма цікавими фактами, промовистими візуальними образами. «Голосно, тихо, пошепки» удостоїлася багатьох нагород, серед яких BIB PLAQUE від Бієнале Ілюстрації у Братиславі, а права на видання книги купили видавництва Франції, Іспанії, Японії, Китаю і Бразилії.


Логічним продовженням книги про слух є «Я так бачу», яка розповідає про зір і бачення, про видиме і невидиме. 

«Яка будова наших очей? Скільки кольорів ми здатні бачити? Хто має найкращий зір на планеті? Які візуальні символи оточують нас щодня і що вони означають? Як не заблукати в світі, не бачачи його? Ці та багато інших питань і фактів переплітаються в книзі з роздумами про філософське бачення світу та про речі важливі, але мало помітні, – розповідають автори книжки Романа Романишин та Андрій Лесів. – Героїня книги загляне в окуляр мікроскопа і телескопа, подивиться на світ очима різних тварин, приміряє десятки окулярів, а згодом зустріне когось особливого, хто навчить дивитися на світ не лише очима, а й відчути його на дотик, слух, запах, смак. Наскрізним візуальним елементом у книзі є крапка. Вона є і Сонцем, і зіницею, і крапкою в шрифті Брайля, горошком на сукні чи зіркою в нічному небі».


Творча майстерня «Аґрафка» – творчий та сімейний тандем художників Романи Романишин та Андрія Лесіва. Одні з найбільш популярних українських ілюстраторів за кордоном. У 2012 році казка «Ріпка» у переказі Івана Франка та творчо-ілюстративному втіленні «Аґрафки» увійшла до світового каталогу кращих дитячих книжок «Білі круки». У 2013 році зі збірки «П’ятикнижжя» Грицька Чубая почалася співпраця ілюстраторів з «Видавництвом Старого Лева». На сьогодні у видавництві вийшло п’ять авторських книг Романи Романишин та Андрія Лесіва — «Антоміми» (2014), «Зірки і макові зернята» (2014), книжка-картонка «Мій дім і речі в нім» (2015), «Війна, що змінила Рондо» (2015), «Голосно, тихо, пошепки» (2017). Книга «Зірки і макові зернята» отримала відзнаку Міжнародного дитячого книжкового ярмарку в Болоньї. Книга «Війна, що змінила Рондо» отримала відзнаку журі Міжнародного дитячого книжкового ярмарку в Болоньї та увійшла до каталогу «Білі круки». Обкладинка «Аґрафки» до книжки «Джордж і таємний ключ до Всесвіту» Люсі та Стівена Гокінґів увійшла до довгого списку призерів «The Global Illustration Award» на Франкфуртському книжковому ярмарку.


Львівська Книгарня «Є», просп. Свободи, 7. Тел.: (032) 235 73 68


0 коментарів

Залишити коментар

avatar