24 Квітня 2024, 16:55 | Реєстрація | Вхід
/ «Апокаліпис міста»: Лекція Ніколая Тойфеля (Німеччина) - 6 Червня 2017

«Апокаліпис міста»: Лекція Ніколая Тойфеля (Німеччина)

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 06 Червня 2017 (Вівторок)
Час: 19:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 943


Київська Книгарня «Є» та міжнародний проект «Апокаліпсис міста» запрошують на зустріч із дослідником культурної та політичної географії Ніколаєм Тойфелем (Німеччина) та розмову на тему «Ландшафти пам'яті і колективна пам'ять на німецько-польських прикордонних територіях». Захід відбудеться 6 червня. Початок — о 18.30. Модераторка — Катаріна Новікова.

Драматичні вигнання і переселення, що відбувались після Другої світової війни, перетворили область вздовж річок Одер і Нейсе на нову прикордонну область між Німецькою Демократичноїю Республікою (НДР) та Польською Народною Республікою (ПНР). Кордон, який був в односторонньому порядку визнаний лише Радянським Союзом (до 1990 року), через його низьку проникність розглядався як друга залізна завіса. Незважаючи на ентузіазм і відкритість, досягнуті вступом Польщі до Європейського Союзу в 2004 році і до Шенгенської угоди в 2007, конфлікти прикордонної і двонаціональної співпраці часто відбуваються з області історії та історії політики. Говоритемо про кордони, пам'ятники і колективну пам'ять як символи культурного ландшафту.


Ніколай Тойфель (Nicolai Teufel) працює молодшим науковим співробітником на кафедрі культурної географії (професор, доктор Метью Ґ . Ганна) і в бере участь у професорській програмі політичної географії (професор, доктор Мартін Довенспек) в Університеті міста Байройт (Німеччина). Зосередження інтересів припадає на прикордонні дослідження в Центральній і Східній Європі; зацікавлений в темах культурної пам'яті, міграції, детериторіалізації, прикордонного співробітництва та європейської інтеграції. У співпраці з Національним університетом ім. Івана Франка та Львівським інститутом менеджменту Ніколай Тойфель організував два українсько-німецьких семінари в 2015 і 2016 роках, які фінансувалися Міністерством закордонних справ Німеччини (Федеральне міністерство закордонних справ) і Німецької служби академічних обмінів (DAAD).

Модераторка зустрічі — Катаріна Новікова, філософиня, релігієзнавиця.

Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота». Тел.: (044) 235 88 54


0 коментарів

Залишити коментар

avatar