29 Березня 2024, 12:25 | Реєстрація | Вхід
/ Театр в місті, місто в театрі. Зустріч з Катажиною Сискою - 26 Травня 2017

Театр в місті, місто в театрі. Зустріч з Катажиною Сискою

Категорія: «Події»
Дата: 26 Травня 2017 (П'ятниця)
Час: 18:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 814


Київська Книгарня «Є», міжнародний проект «Апокаліпсис міста» та Польський інститут у Києві запрошують на зустріч із Катажиною Сискою (Польща) та розмову на тему: «Театр в місті, місто в театрі. Феномен міських театрів та їхній вплив на формування тожсамості міста». Захід відбудеться 26 травня. Початок — 18.30. Модераторка — Катаріна Новікова.

Розмова про театри в міському середовищі, які вростають у тканину міст, користаючи зі значущих для міста чи районів міста пам'ятних локацій та історичних пам'яток. Такі театральні проекти дедалі більше стають популярними у Польщі та Європі загалом. Їхньою метою є насамперед залучення людей до участі в житті міста, громади, району міста, а також заангажування до активного впливу на життя містян. З іншого боку, міські театральні проекти виконують терапевтично-культурну роль, переносячи на сцену локальний фольклор, міські легенди, плітки, оповідки, анекдоти, топоси тощо.

Завдяки цьому театр стає простором реальної комунікації містян і гостей міст з локальною історією, архітектурою, мітологією. Приклади, підготовані до ілюстрацій, відображають роботу кількох таких польских театрів — як у великих містах, так і в провінції.
Модераторка зустрічі — Катаріна Новікова, філософ, релігієзнавець. 

Катажина Сиска, Краків (Польща) — асистент в Інституті східнослов’янської філології Яґеллонського університету. Дослідниця сучасної культури, культурних відносин, зокрема театральних Польщі і Росії. Досліджує феномен міських театрів та їхній вплив на тотожність міста, зокрема на прикладі театру ім. Г. Моджеєвської в Лєґніци і «Лазьня Нова» в Кракові. 

Міжнародний проект «Апокаліпсис міста» відбувається під патронатом Польського Інституту в Києві.

Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота». Тел.: (044) 235 88 54


0 коментарів

Залишити коментар

avatar