29 Березня 2024, 08:48 | Реєстрація | Вхід
/ Зустріч із Артуром Целінським (Польща) | Апокаліпсис міста - 22 Березня 2016

Зустріч із Артуром Целінським (Польща) | Апокаліпсис міста

Категорія: «Події»
Дата: 22 Березня 2016 (Вівторок)
Час: 18:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: YeBookstore
Кількість переглядів: 842


Книгарня «Є» спільно з Польським Інститутом у Києві та Інститутом східних ініціатив (Краків) запрошують на третю зустріч у рамках міжнародного проекту «Апокаліпсис міста». 

Гість нової зустрічі — Артур Целінський (Польща), віце-президент керівництва Res Publica, шеф групи проекту «ДНК Міста» з дискусією на тему «Боротьба за місто: активісти та влада». Співрозмовник — професор НаУКМА Сергій Пролєєв. Модерує — релігієзнавець, філософ Катаріна Новікова. 

Місто — це передусім простір співпраці, але також і боротьби. Мешканці міста не мають однакових поглядів як щодо бачення розвитку своєї локальної спільноти, так і способу користування доступними засобами — простором, грішми чи культурою. Тим часом право використання цих засобів належить усім. Під час нашої зустрічі подивимось, яким чином відбувалась дискусія щодо реалізації права на місто – а також обов'язків щодо міста — у Польщі. Довідаємось про нову свідомість містян, професіоналізацію дій та прийнятих стратегій. Матимемо також нагоду обмінятись поглядами і думками щодо відмінностей між мріями і дійсністю. 


Артур Целінський - експерт із культурної політики і значення культури для розвитку міст. Новатор менеджменту суспільної політики та впроваджування інструментів громадського діалогу. Політолог, суспільний коментатор. Проводить тренінги для службовців адміністрацій великих та середніх міст. Автор ідеї та координатор дослідження «ДНК міста: Міська культурна політика». Редактор і співредактор дослідницьких праць, присвячених культурній політиці міст: Радомськ, Слупськ, Ельбльонґ, Ґожув Велькопольські та Ольштин. Співавтор стратегій культурної політики в містах Ґдиня, Лодзь, Бидґощ і Ельбльонґ. Консультант програми «Коаліція міст», що здійснюється у містах: Вроцлав, Катовіце, Ґданьск, Лодзь та Люблін. Координатор процесу створення стратегії культурної політики в Ольштині. Віце-президент керівництва Res Publica, шеф групи проекту «ДНК Міста» та заступник головної редакторки «Журналу міста». 

Сергій Пролеєв - старший науковий співробітник Інституту філософії ім. Г. С. Сковороди НАН України, президент Українського філософського фонду, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія». Головний редактор журналу «Філософська думка». Автор багатьох публікацій, зокрема книжок «Метафізика влади» (2005) і «Енциклопедія звичаїв» (2002). 



«Апокаліпсис міста» - міжнародний міждисциплінарний проект, покликаний об'єднати досвід різних країн, фахівців із різних галузей гуманітаристики та урбаністики зокрема. Проект працює з культурною пам'яттю, паблік-артом, з міським публічним простором як сферою соціального, архітектурою, себто об'єктом уваги є урбанізм (пост)соціалістичного міста. Яким чином можна і треба працювати з соціалістичним спадком? Як він впливає на публічний дискурс? Як формує сучасну культуру і актуальний простір міста? «Апокаліпсис міста» – це серія діалогів двох міст про спільні та відмінні риси, публічні дискусії про перспективи устрою сучасного міста і стратегії реалізації змін, лекції, обговорення, розмови, виступи закордонних фахівців і активістів у галузі урбаністики. 


Координація і менеджмент проекту: 
  • Катаріна Новікова, e-mail: marenera@gmail.com, +380972491776 
  • Віктор Іщенко, e-mail: lebenswelt2012@gmail.com, +380967394683 
Захід відбувається за підтримки Польського Інституту у Києві. Партнери: «Український філософський фонд» (Україна), «Інститут східних ініціатив» (Польща), товариство «Східна перспектива» (Польща), «(Пост)соціалістичне місто» (Польща). 

22 березня. Початок о 18:30. Вхід: вільний
Київ, Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота»


0 коментарів

Залишити коментар

avatar