29 Березня 2024, 14:24 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки «Муза і чин Остапа Луцького» - 29 Березня 2017

Презентація книжки «Муза і чин Остапа Луцького»

Категорія: «Події»
Дата: 29 Березня 2017 (Середа)
Час: 18:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: просп. Свободи, 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 695


Львівська Книгарня «Є» та видавництво «Смолоскип» запрошують на презентацію книжки «Муза і чин Остапа Луцького». Захід відбудеться 29 березня. Початок — о 18.30.

Львів – чи не найголовніше місто у творчій, інтелектуальній та громадсько-політичній біографії Остапа Луцького (1883—1941). Так само, як неможливо сприймати історію Галичини, її культури та суспільного життя без цієї постаті, так само презентація нової смолоскипівської книги "Муза і чин Остапа Луцького" неможлива без розмови та дискусії довкола неї у Львові.

Для багатьох ім'я Остапа Луцького пов'язане з Іваном Франком, їхньою дискусією і навіть конфліктом. У книзі «Муза і чин Остапа Луцького» — першому великому за обсягом і достатньо повному за змістом виданню про цю постать — нарешті розставлено крапки над «і» у стосунках Франка і Луцького, а також розказано, проаналізовано багато інших історій. А це його контакти з Ольгою Кобилянською, перекладацька, політично-військова та економічна діяльності. Видання цікаве й цінне тим, що містить тексти – поетичні збірки та статті Остапа Луцького, його листи та документи.

Презентуватимуть книгу її співупорядники та співавтори: Петро Ляшкевич, Надія Мориквас, Данило Ільницький та Олександра Салій.


Львівська Книгарня «Є», просп. Свободи, 7. Тел.: (032) 235 73 68


0 коментарів

Залишити коментар

avatar