19 Квітня 2024, 18:01 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книги Надії Мориквас «Літоописання» - 20 Січня 2022

Презентація книги Надії Мориквас «Літоописання»

Категорія: «Події»
Дата: 20 Січня 2022 (Четвер)
Час: 19:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Львівська обласна бібліотека для юнацтва ім. Романа Іваничука
Адреса: площа Ринок, 9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 332


Серед гостей презентації – дехто з її персонажів: Мар’яна Прокопович, Юрій Винничук, Іван Сварник, Юлія Курташ-Карп, Оксана Смерека-Малик, Богдан Чепурко, автор післямови Данило Ільницький.

Нова книга Надії Мориквас «Літоописання» (Апріорі, 2021) стала продовженням усіх її літоописань. Сюди увійшла призабута повість-есей «За нас – у Львові…» (2001), яка давно вже стала раритетом. Скорочена, але, як і всі тексти Літоописань, – не редагована на догоду часові. Цікаво для тих, хто скучив за львівськими есеями письменниці та відчуває смак часу.

Інші тексти книжки записувалися з 1997-го, від Юрка Покальчука, – по наші дні, аж до минулорічної Червоноградської книжкової толоки з Дарою Корній (що й спричинило підзаголовок книжки: «Від Юрка Покальчука – до Дари Корній»). Такий хронологічний діапазон вписується в єдиний контекст української літератури. В його рамці увійшли особистості (далеко не всі!), які чимось зачепили авторку – талантом, мірою посвяти, і яких вона на свій страх і ризик зарахувала до постромантиків. Книжка є своєрідним продовженням попередньої – «Люди свого часу», звідки «переселилися» деякі персоналії, часто в інших форматах.

Серед нових імен: Богдан Чепурко, Іван Златокудр, Юрій Коваль, Юрій Николишин, Дара Корній, Іван Cварник, Петро Остап’юк та інші причетні до творення нашої культурної історії в пору захисту ідеалів.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar