29 Березня 2024, 08:07 | Реєстрація | Вхід
/ 11 червня: Поетична прогулянка з Олегом Коцаревим - 11 Червня 2016

11 червня: Поетична прогулянка з Олегом Коцаревим

Категорія: «Події»
Дата: 11 Червня 2016 (Субота)
Час: 15:00
Вартість: 95 грн.
Місто: Київ
Місце: метро «Золоті ворота»
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1323


1910-1930-ті роки – непростий, але чи не найцікавіший період у мистецькому житті Києва. Саме тоді у нинішній українській столиці творили й бешкетували знамениті поети-авангардисти. В суботу, 11 червня, у рамках ініціативи «Дні Малевича» у Києві, команда культурно-туристичного проекту «Їздець» запрошує на поетичну прогулянку «Під знаком авангарду» з письменником Олегом Коцаревим.

Який район називали «київським Парижем»? Де хуліганив «поганий хлопчисько» Михайль Семенко і як сідав на бюст Сталіна його колега Олекса Влизько? Хто з українських поетів був першим ув’язнений за порнографію і чому корисно плавати у Дніпрі? Відповіді на ці питання ми знайдемо серед вулиць і будинків, де жили й творили поети-експериментатори 1910-1930-хроків. Карколомні історії сходжень на авангардні вершини та спусків звідти, біографічні курйози й повороти, маловідомі контексти – і, звісно, вірші, які ви почуєте на київських вулицях у виконанні сучасного поета й одного з упорядників антології «Українська авангардна поезія (1910—1930-ті роки)» Олега Коцарева.

Олег Коцарев – український поет, прозаїк і журналіст. Автор книжок поезії «Коротке і довге», «ЦІЛОДОБОВО!» «Мій перший ніж», «Збіг обставин під Яготином», «Котра година», «Цирк» , «Чорний хліб, білий кит», «Плавні річки» (спільно з Тарасом Прохаськом) і збірки оповідань «Неймовірна Історія Правління Хлорофітума Першого». Поезія перекладалась англійською, бенгальською, білоруською, івритом, італійською, литовською, німецькою, польською, португальською, російською, сербською, словацькою, французькою та чеською мовами. Співупорядник антології «Українська авангардна поезія (1910 – 1930-ті роки)».

Для участі в прогулянці зареєструйтесь за посиланням: https://goo.gl/DiauS3

Початок прогулянки: о 16:00 в суботу, 11 червня. Тривалість: близько 2,5 годин
Місце зустрічі: метро «Золоті ворота», біля пам’ятника Ярославу Мудрому
Вартість: 95 грн. (45 грн. - студенти, пенсіонери, школярі)


0 коментарів

Залишити коментар

avatar