25 Квітня 2024, 00:10 | Реєстрація | Вхід
/ Проекти від порталу «LITCENTR» на КА - 26 Квітня 2015

 Проекти від порталу «LITCENTR» на КА

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 26 Квітня 2015 (Неділя)
Час: 20:00
Вартість: за умовами фестивалю - http://litcentr.in.ua/news/2015-04-22-3294
Місто: Київ
Місце: «Мистецький Арсенал»
Адреса: вул. Лаврська, 12
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 5259


З 22-го по 26-те квітня в Києві пройде V-й Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал», одна з найбільших подій у Східній Європі, що поєднує літературу з мистецтвом. 

Книжкова виставка-ярмарок, різноманітна літературна, історична та філософська програми, понад 200 подій для дорослих і дітей,  Конгрес незалежних книгарень, майстерні текстового дизайну «Літери», презентації нових книг, зустрічі з авторами, дискусії, лекції, публічні інтерв’ю, читання і театральні перформанси… 

На фестивалі буде презентовано книжки та проекти кращих українських авторів, до Києва також їде низка закордонних літераторів, філософів, митців та видавців. Програма «Книжкового Арсеналу»-2015 цікава та насичена. 


Літературний портал «Litcentr» підготував до фестивалю й свої три заходи. Цього року презентуємо проект літературного путівника Україною - Конкурсу короткої прози «Їздець», розповімо про нові проекти Фестивалю відеопоезії «CYCLOP» й продемонструємо блок найсвіжішої української відеопоезії, до фестивалю також підготували дещо особливе - новий експеримент з поєднання поезії, музики та відеоряду - Мультимедійний проект «Опір матерії»… Тож готуйтеся) 




22 квітня, середа | 19:00 | Кінозал

Фестиваль відеопоезії «CYCLOP» на Книжковому Арсеналі

Презентуємо фестиваль «CYCLOP» й розповімо про умови участі у його щорічному конкурсі, познайомимо із журі, подіями та особливостями фестивалю. Покажемо, що встигли відзняти за три дні учасники першого проекту «Відеопоетична лабораторія». Та як по-різному можна візуалізувати вірш Сергія Жадана «Звідки ти, чорна валко» (проект/конкурс «До слова»). Ну й, звісно, підготували до показу блок найсвіжішої, крашої української відеопоезії. Модератор - Поліна Городиська.

Сайт Фестивалю «CYCLOP»: www.cyclop.in.ua
Група у Facebook: http://facebook.com/CYCLOP.in.ua




26 квітня, неділя | 12:00 | Зал Папір

«Їздець» Мандрівка туди й назад
Презентація проекту літературного путівника Україною.

Атлантида на Черкащині? Ромський цвинтар на Донеччині? Хутори-привиди під Черніговом? Психлікарня у Волинському замку? У пристойних туристичних путівниках про таке не пишуть. Але про ці місця можуть розповісти письменники.

«Їздець» - це поєднання формату туристичного путівника та збірника короткої прози. Оповідання про маловідомі цікавинки України, мапи, корисні поради і фото – усе це має вміститися під однією обкладинкою, в одному додатку для гаджетів. Якщо ви об’їздили стандартні туристичні маршрути і прагнете нових відкриттів, а книжки ваблять не менше, ніж подорожі – приходьте на презентацію проекту «Їздець» у рамках Книжкового Арсеналу. На презентації ви дізнаєтесь більше про проект, а також отримаєте порцію свіжої прози від авторів путівника.

Учасники презентації – письменники Олег Коцарев, Юлія Стахівська, Олексій Чупа, Вікторія Амеліна, Ірина Цілик і Любов Якимчук, а також фотограф Тетяна Давиденко. Модератор – Ірина Шувалова. Куратор проекту  Галина Танай.




26 квітня, неділя | 19:00 | Кінозал

Мультимедійний проект «Опір матерії»

Поезія, голос: Галина Крук (Львів). 
Музика: Юрко Єфремов (Харків). 
Відео-арт: Ігор Цикура (Київ).  

«Опір матерії» - це спроба візуалізації тексту та музики в конкретних образах в неконкретному просторі, створення щільного музично-текстово-візуального згустку, об’єднаного спільним сенсом висловлення.

Проект «Опір матерії» виник на перетині пронизливої та відвертої поезії львів’янки Галини Крук, широкого діапазону музичних інтонацій харків’янина Юрка Єфремова та різнопланового й багатозначного відео-арту киянина Ігоря Цикури. Синергія від цієї мистецької взаємодії дає шанс переосмислити досвід пережитого та знайти спосіб говорити про це, протиставивши опору матерії внутрішній опір.


Місце проведення проектів: м. Київ, «Мистецький Арсенал», вул. Лаврська, 10-12
Вхід на події: за умовами Книжкового Арсеналу (див. нижче).
Подробиці проектів у Facebookhttp://facebook.com/events/456037191218903/

Організатор: ГО «Український Літературний Центр», Літературний портал «Litcentr».
Партнери: Фестиваль «Книжковий Арсенал», Конкурс короткої прози «Їздець».



Програма V-го Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал»:

Вартість вхідних квитків: 

Дорослий – 30 грн.; Пільговий (пенсіонерам, студентам, школярам) – 15 грн.; 
Абонемент на всі дні фестивалю – 100 грн. 
 
Програма лояльності:

У будні з 10:00 до 14"00 – вхід безкоштовний. Для дітей, віком до 12 років – вхід безкоштовний. Музейним працівникам, членам спілки художників, військовослужбовцям строкової служби, інвалідам 1,2 групи – безкоштовний (за наявності посвідчення).


0 коментарів

Залишити коментар

avatar