28 Квітня 2024, 14:07 | Реєстрація | Вхід
/ 12-13 квітня: «Діалоги» та Відеопоезія на Книжковому Арсеналі - 1 Квітня 2014

 12-13 квітня: «Діалоги» та Відеопоезія на Книжковому Арсеналі

Категорія: «Події»
Дата: 01 Квітня 2014 (Вівторок)
Час: 18:24
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2965



З 8-го по 13-те квітня у Мистецькому Арсеналі відкриється ІV Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» — найбільша подія в Україні, що об’єднує літературу і мистецтво. 

Місія фестивалю — популяризувати читання, створити актуальний, міждисциплінарний контекст навколо книги, стимулювати розвиток українського книговидання шляхом міжнародного обміну, підтримати сучасну інтелектуальну і мистецьку книгу, відобразити спорідненість літератури з іншими видами творчості — візуальним мистецтвом, кіно і музикою. 



Літературний портал «LITFEST» підготував для Книжкового Арсеналу й свої п’ять копійок)


12 квітня, субота Зал «Кіно(У)топія» або подвір’я (залежно від погоди)

НІЧ КНИЖКОВОГО АРСЕНАЛУ 

22:00 – 23:30 «Відеопоезія: інтермедійність сучасного мистецтва» (Візуалізація поетичного тексту). Розмова про відеопоезію як синтез мистецтв, новий жанр та явище. 
Покази кращих українських та міжнародних робіт:
  • Українська відеопоезія: вибране (переможці Фестивалю відеопоезії «CYCLOP» 2011-2013);
  • Міжнародний досвід: ретроспектива (демонтрація кращих робіт міжнародних фестивалів та конкурсів відеопоезії з Німеччини, США, Аргентини, Шанхаю, Греції, Канади та Естонії).

13 квітня, неділя | Зал 3

17:00 – 18:00 Поетичний проект «Діалоги: оновлена змова» (Арсенальні бесіди).

"Діалог – основа порозуміння двох світів, двох світоглядів. І не лише порозуміння, але і спів-відчуття. Поезія – як вища форма поєднання слів – є основою для високого діалогу, який вже має повне право на оприлюднення. Діалог митців, які спілкуються не лише буденною мовою, але і поетичною, і при цьому – готові привселюдно ділитися цим спілкуванням з оточуючими – що може бути цікавішим?"

Приходьте на вірші та живе спілкування 4-х поетів: 
Галина Крук і Катерина Бабкіна vs Олег Коцарев і Богдан-Олег Горобчук. 

Куратор проектів: Поліна Городиська.
Організатор: Літературний портал «LITFEST», www.litfest.ru



Місце проведення: «Мистецький Арсенал»вул. Лаврська, 12, тел.: +38 044 288 51 22
Вхідні квитки: Дорослий - 20 грн.; Пільговий (пенсіонерам, студентам) - 10 грн.; 
Абонемент на всі дні фестивалю - 50 грн.
Програма лояльності: У будні з 11.00 до 14.00 - вхід безкоштовний. Для дітей вхід безкоштовний. Музейним працівникам, членам спілки художників, військовослужбовцям строкової служби, інвалідам 1,2 групи – безкоштовний (за наявності посвідчення).
 
УВАГА! Для ПРОФЕСІЙНОЇ АУДИТОРІЇ, УЧАСНИКІВ та ЗМІ вхід безкоштовний за умови акредитації через он-лайн форму Тicketforevent



Конкурс відеопоезії «CYCLOP» – проводиться з 2011 року для визначення та відзначення авторів кращих творів у жанрі відеопоезії. Конкурс засновано для того, аби привернути увагу до відеопоезії як явища й окремого виду мистецтва з метою його популяризації. 

Конкурс проводиться в рамках Міжнародного фестивалю відеопоезії «CYCLOP». В рамках фестивалю «CYCLOP» проходять лекції з питань виникнення та створення відеопоетичних робіт, презентація діяльності та демонстрація кращих конкурсних робіт українських та світових фестивалів відеопоезії (Німеччина, Сполучені Штати Америки, Аргентина, Росія, інш.), круглі столи та дискусії, конкурсні покази, церемонії нагородження переможців, поетичні читання та інші цікаві проекти, що мають відношення до відеопоезії.

Кращі роботи конкурсу беруть участь у поточних проектах Літературного порталу "LITFEST", і протягом року демонструються в рамках показів сучасного українського кіно та на літературних/відеопоетичних фестивалях України та зарубіжжя.

Посилання:

Юрий ВОЛОДАРСКИЙ "Стихи напоказ" http://2000.net.ua/2000/aspekty/art/95435

CYCLOP у Вікіпедії: http://uk.wikipedia.org/wiki/CYCLOP
CYCLOP Вконтакті: http://vk.com/cyclopfest 
Фестиваль у Facebook: http://u.to/7rnOBg



0 коментарів

Залишити коментар

avatar