29 Березня 2024, 08:10 | Реєстрація | Вхід
/ Література в дії: Говоримо про вигорання - 17 Лютого 2022

Література в дії: Говоримо про вигорання

Категорія: «Події»
Дата: 17 Лютого 2022 (Четвер)
Час: 19:00
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Онлайн
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 678


Восьмий рік Літератури в Дії.

Ми знову не дуже можемо зібратися наживо, а хотілося б, аби можливість долучитись була у всіх. Тож вийшли на ідею формату, що був би десь на перетині між міні-конференцією, клубом анонімних (впишіть потрібне) й теревенями на нагальні теми в теплому колі колег і однодум_иць. 



Цьогоріч не будемо працювати з ранку до вечора, протягом кількох днів. Не робитимемо Literature In Action Week, але вигадали новий формат, що передбачає такі визначальні критерії:


1. Доступність – долучатися до подій зможуть усі охочі, без витрат на проїзд, необмежено географічно, безоплатно; повну інклюзивність забезпечити навряд зможемо (наприклад, із сурдоперекладом), але всі безоплатні опції врахуємо; 

2. Партисипативність – наповнення заходу формуватимемо разом; спікер_ками заходів будуть самі представни_ці сектору – таким чином взаємозбагачуватимемось; водночас спільне творення передбачатиме й підвищену спільну відповідальність і підготовку;

3. Гнучкість – тематична найперше. Тема кожного заходу добиратиметься голосуванням у групі LIA. Таким чином зможемо адаптувати тематику під нові, гарячі виклики, перешкоди в роботі, що можуть неочікувано виринати й впливати на нас усіх;

4. Корисність – при доборі тем фокусуватимемося на найбільш нагальних, утилітарних і практично корисних для літературних дієв_иць;

5. Повага – прагнемо у цих зустрічах створити безпечний простір, де пануватиме довіра, увага й повага до внеску, часу, думок усіх долучених.

Детальніше про формат зустрічей: https://bit.ly/3KDSNkT



Аудиторія заходу

Представни_ці культурних проєктів, організацій, фестивалів, ініціатив, видавництв, бібліотек, книжкових просторів та всі інші не названі дієв_иці літературного сектору.

Добір спікер_ок

Перед кожною зустріччю публікуватимемо форму, у якій охочі, разом із реєстрацією, зможуть заявити про свою готовність виступити на заході з короткою презентацією або доповіддю з заявленої теми – впевнені, вам є чим поділитися! Тривалість доповіді не має перевищувати 10-15 хвилин (маєте підготуватися). Не виключаємо також запрошення до розмов спікер_ок, що є експертними з вузько спеціалізованих питань.

Формат

Кожна зустріч складатиметься з кількох блоків:
  1. Виступи 3 спікер_ок з заявленої теми (по 10-15 хвилин кож_на); 
  2. Обговорення питань, що виникали під час виступів;
  3. Доповнення з аудиторії слухач_ок власними прикладами, практиками, знахідками, рішеннями (як це працювало у вас);
  4. Пропозиції тем для наступних зустрічей (що їх будемо виносити на голосування).
Примітка: раптом не набереться потрібна кількість спікер_ок – потеревенимо з теми в теплому колі, наявним складом)

Дата і участь

Зустрічатися пропонуємо раз на місяць, кожного четверга (рибний день!) передостаннього тижня місяця. У лютому це буде 17 число. Тривалість: 1-1,5 години. Онлайн. Безоплатно. За реєстрацією.
 


І першу зустріч, що відбудеться 17 лютого о 19:00, пропонуємо присвятити розмовам про вигорання.

Люди культури досить часто працюють від проекту до проекту (а іноді – й одночасно з кількома), в стресових умовах, без можливості довгострокового планування, без достатнього відпочинку, без сталої і достойної зарплатні, без соціальних пакетів, з розмитою межею між робочим і неробочим часом… Це все (і не тільки!) спричиняє перевтому, надмірну завантаженість, відчуття невпевненості, пригніченості, тривоги і навіть вигорання. 

Про те, як впізнати професійне вигорання, на що звертати увагу, що з ним робити і як попередити, говоритимемо під час першої, лютневої Literature In Action Community Meetings.
 
Реєстрація на подію: https://forms.gle/ctzb5mrmJhs4FVw18
Реєстрація спікер_ок - до 02.02.2022, учасни_ць - до 13.02.2022.

Долучитися до спільноти, отримувати посилання на корисну інформацію й слідкувати за новинами ініціативи запрошуємо в Групі #LiteratureInAction у Facebook: facebook.com/groups/LiteratureInAction/. Також в нас є Telegram: https://t.me/litcentr )


0 коментарів

Залишити коментар

avatar