28 Березня 2024, 19:28 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація збірки «Чоловіки, жінки і діти» у Чернівцях - 23 Січня 2016

Презентація збірки «Чоловіки, жінки і діти» у Чернівцях

Категорія: «Події»
Дата: 23 Січня 2016 (Субота)
Час: 17:00
Місто: м. Чернівці
Місце: «Найкраща Кав'ярня На Розі»
Адреса: м.Чернівці, вул. Університетська, 17
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав:
Кількість переглядів: 1012


У суботу, 23 січня, о 18:00 у «Найкращій Кав'ярні На Розі» (вул. Університетська, 17) відбудеться презентація збірки Юлії Мусаковської «Чоловіки, жінки і діти», що вийшла у «Видавництві Старого Лева». Це книжка дуже відвертої і глибокої поезії, де перемішано все, з чим і як ми живемо останні роки: разючі зміни, біль, страждання, втрати, війн. До відвертої розмови долучиться письменниця Христина Венгринюк, яка модеруватиме зустріч. 

«Є книжки з особливими властивостями: вони відображають наші уявлення про теперішнє і минуле. І є такі, які взаємодіють з майбутнім – через теперішнє, через вібрації та мерехтіння, через нас – чоловіків, жінок і дітей. "Чоловіки, жінки і діти" – книжка віршів, здатних взаємодіяти», - вважає поетеса Маріанна Кіяновська


Лірика Юлії Мусаковської складна, глибинна, сповнена гострого відчуття людської участі, де ліричні герої часто постають заручниками своїх тіл та соціальних ролей. 

«До збірки увійшли тексти, написані протягом 2013-2015 років, у передчутті та під час розгортання складних подій в країні, - каже Юлія Мусаковська. – Назви розділів збірки «глина», «залізо» та «вогонь» є спробою повернутися до первісного, до того, як усе починалося, переосмислити, ідентифікувати самих себе, відділити справжнє, важливе, від штучного і другорядного. Це створення чоловіків, жінок та дітей заново, коли глина лягає на залізний каркас і запікається у вогні». 

Доповненням книги є її графічне оформлення, яким займалися Романа Романишин та Андрій Лесів (творча майстерня «Аґрафка»). 

«Нам дуже комфортно ілюструвати поезію, - каже Романа Романишин. - Єдине, що не за збірку кожного автора можемо братися: між мисленням поета і ілюстратора повинен виникати зв’язок. Коли такий зв’язок є – ти читаєш вірш і в твоїй уяві слова візуалізуються, трансофрмуються у зображення. Власне, над збіркою Юлі працювати було надзвичайно цікаво: її поезія пульсуюча, свіжа, водночас дуже сильна і дуже жіночна».

Подія у Facebook: http://facebook.com/events/331423886981628/

0 коментарів

Залишити коментар

avatar