18 Квітня 2024, 03:18 | Реєстрація | Вхід
/ «Чоловіки, жінки і діти» Юлії Мусаковської у Києві - 12 Лютого 2016

«Чоловіки, жінки і діти» Юлії Мусаковської у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 12 Лютого 2016 (П'ятниця)
Час: 19:30
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1312


У п’ятницю, 12 лютого, у київській Книгарні «Є» відбудеться презентація збірки Юлії Мусаковської «Чоловіки, жінки і діти», що вийшла у «Видавництві Старого Лева». Це книжка дуже відвертої і глибокої поезії, де перемішано все, з чим і як ми живемо останні роки: разючі зміни, біль, страждання, втрати, війни. До відвертої розмови долучаться поетеса Олена Гусейнова, яка модеруватиме зустріч. 

Що керувало авторкою під час написання збірки? У всякої поезії, зізнається Юлія, є потаємний бік, і найчастіше це - страх: дитячі страхи, страх самотності, страх матері за майбутнє дитини… А найбільшим є страх неминучості змін. 

«До збірки увійшли тексти, написані протягом 2013-2015 років, у передчутті та під час розгортання складних подій в країні. Назви розділів збірки «Глина», «Залізо» та «Вогонь» є спробою повернутися до первісного, до того, як усе починалося, переосмислити, ідентифікувати самих себе, відділити справжнє, важливе, від штучного і другорядного. Це створення чоловіків, жінок та дітей заново, коли глина лягає на залізний каркас і запікається у вогні». 
Юлія Мусаковська, авторка збірки


«Книги з поетичної серії ВСЛ - це завжди суголосся думок та ідей, - розповіла заступник головного редктора видавництва Катерина Міхаліцина. - Зокрема у збірці «Чоловіки, жінки і діти», окрім голосу Юлі як автора, звучить голос поетеси Маріанни Кяновської, яка стала автором сильної передмови, голоси творчої майстерні «Аґрафка» (Романи Романишин й Андрія Лесіва), які створили візуальний ряд для збірки. У цій книзі наче відкривається окремий світ, де колір переходить у слово, образ візуальний - в образ поетичний». 

Ілюстрації дійсно стали емоційним доповненням до книги. Від першого розділу і до останнього сторінки поступово наливаються червоним, а в кінці збірки повністю стають багряними. Художники розповіли, що «пережили» цю збірку разом з Юлею Мусаковською, рядки віршів самі собою візуалізувалися, трансофрмувалися у зображення: 

«Нам дуже комфортно ілюструвати поезію. Єдине, що не за збірку кожного автора можемо братися: між мисленням поета і ілюстратора повинен виникати зв’язок. Коли такий зв’язок є – ти читаєш вірш і в твоїй уяві слова візуалізуються, трансофрмуються у зображення. Власне, над збіркою Юлі працювати було надзвичайно цікаво: її поезія пульсуюча, свіжа, водночас дуже сильна і дуже жіночна».
Романа Романишин, ілюстраторка


12 лютого. Початок о 18:30. Вхід: вільний.
Київ, Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3


0 коментарів

Залишити коментар

avatar