28 Березня 2024, 12:35 | Реєстрація | Вхід
/ Юрко Іздрик їде у Вінницю | «Календар любові» - 5 Жовтня 2015

Юрко Іздрик їде у Вінницю | «Календар любові»

Категорія: «Події»
Дата: 05 Жовтня 2015 (Понеділок)
Час: 17:00
Місто: Вінниця
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Соборна, 89
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1422


Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на вінницьку презентацію збірки Юрія Іздрика «Календар любові», яка відбудеться 5 жовтня.

З віршами треба прокидатися, під них варто засинати: 365 днів і ночей на рік – вважає Юрко Іздрик. А щоб не збитися з ліку поетичних рядків, письменник склав спеціальний «Календар любові», який видало «Видавництво Старого Лева». Завдяки «Календарю» читачі точно знатимуть, який вірш пасує більше для спекотних літніх днів, а який – для холодних зимових ночей. 



«Календар любові» – книжка, яка певною мірою придумала, виносила і написала себе сама, – каже Іздрик. – Коли три роки тому мене накрила графоманська хвиля майже щоденного віршування, я й гадки не мав, скільки це триватиме, які теми, настрої, образи і форми домінуватимуть, який врешті-решт масив текстів виникне, і вже напевно не планував собі жодних книжок. Починалося все доволі безневинно – от просто собі пісні закоханого трубадура. Проте за ці три роки сталося стільки всього – і в особистому житті, і в житті цілої країни, – а вірші все не закінчувалися, щоденне письмо стало майже звичкою, в тему кохання невблаганно проникала тема війни... 365 віршів, які ввійшли до цієї збірки – це такий умовний рік, упродовж якого стаються неймовірно важливі речі, змінюється людина, змінюється її бачення світу, змінюється сам світ. Одне слово – календар. А все ж «Календар любові». Любові, не чого іншого... Любові, яка єдина здатна зрозуміти і прийняти нестерпність буття і – що найважливіше – надати йому, буттю осмисленість і сенс». 

Модеруватиме вінницьку зустріч Катерина Калитко

Фото Олександра Населенко з приватного архіву письменника

Юрій Іздрик – український прозаїк, поет, культуролог, автор концептуального журнального проекту «Четвер». Один із творців станіславського феномену. Народився, живе і працює у Калуші на Івано-Франківщині. Займається успішним музичним проектом «DrumТИатр» разом з поетом та музикантом Григорієм Семенчуком. Автор повісті «Острів Крк», поетичних збірок «Станіслав і 11 його визволителів» і «Після прози», романів «Воццек», «Подвійний Леон» і «АМтм», збірки есеїв «Флешка», «Таке», «Underwor(l)d». У «Видавництві Старого Лева» вийшло три поетичні збірики Іздрика: «Ю», «AB OUT» та «Календар любові».


5 жовтня. Початок о 18:00. Вхід: вільний. | м. Вінниця, Книгарня «Є», вул. Соборна, 89


0 коментарів

Залишити коментар

avatar