29 Березня 2024, 02:32 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація «Вакансії для диктатора» - 20 Вересня 2015

Презентація «Вакансії для диктатора»

Категорія: «Події»
Дата: 20 Вересня 2015 (Неділя)
Час: 14:00
Місто: Київ
Місце: Бібліотека імені Реріха
Адреса: Єреванська, 12
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: calvaria
Кількість переглядів: 1014


У неділю 20 вересня в Бібліотеці імені М.Реріха київським читачам вперше презентують новий роман Сергія Батурина «Вакансія для диктатора», який побачив світ до Дня Незалежності України у львівському видавництві «Кальварія» за підтримки національного проекту «Книжкова Біржа».

У романі Автор моделює ситуацію, коли диктатор починає втрачати владу, а вчорашні покровителі роблять ставку на іншого, досліджує, як тоді поведеться вчорашній правитель, як вчинять його, здавалося би, вірні споборники, його близькі й рідні. Йдеться про події, які мають місце після успішного замаху на керівника держави, в одній неназваній країні. І хоча в романі не зустрічається реальних імен, читач одразу розуміє, алюзію на яку край велику країн зі злісним диктатором і коханкою-чемпіонкою світу зі спорту, зробив Сергій Батурин. 

Інтриги додає й те, що розв’язка цієї історії цілком може стати пророчою для очільника знайомої нам країни-сусідки з імперськими амбіціями, адже автор з юності захоплюється історією та в своїх романах вже не раз передбачав реальні події. 



«Особисто я чомусь чекав, що це буде книга про перерозподіл влади, про з’ясування стосунків між найвпливовішими політиками країни, можливо, про якісь геополітичні наслідки... Але насправді сюжет — стрункий та збалансований — розгортається навколо втечі, втечі та гонитви за головним героєм. Але гонитви динамічної, захоплюючої... — Говорить у своєму літогляді Максим Сущук. — Взагалі, на мою думку, цей текст є успішною спробою автора перетворити нашу лють до неназваного диктатора на іронічний стьоб над його майбутньою долею. І в цьому є певний соціально-корисний сенс, адже сміх на відміну від люті знімає стрес та подовжує наше життя»

Сергій Батурин. Вакансія для диктатора — Літогляд https://youtu.be/YuviPLtol9o

Перша київська презентація відбудеться за участі Автора Сергія Батурина та видавця Петра Мацкевича 20 вересня о 15:00 в Бібліотеці імені Миколи Реріха за адресою: Київ, вулиця Єреванська, 12. 
Подія у Facebook: http://facebook.com/events/494350477413487/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar