29 Березня 2024, 08:53 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація-дискусія «Якою буде Україна в 2030 році?» - 6 Липня 2017

Презентація-дискусія «Якою буде Україна в 2030 році?»

Категорія: «Події»
Дата: 06 Липня 2017 (Четвер)
Час: 18:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3а
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: calvaria
Кількість переглядів: 851


Київська Книгарня «Є» та Видавництво «Кальварія» запрошують 6 липня (четвер) о 18:00 на презентацію-дискусію видання «Україна 2030: Доктрина збалансованого розвитку» за участі автора ідеї та співавторів Доктрини.

У цьому стратегічному документі вперше пропонуються конкретні терміни запуску та реалізації механізмів збалансованого розвитку принципово нової траєкторії економічного зростання України до 2030 року. І, по суті, дається відповідь на питання: Як реалізувати ту 3%-у ймовірність досягнення до 2030 року збалансованого розвитку рівня розвинених країн, яку за найоптимістичнішим сценарієм, Україна має сьогодні?

«Згідно з методикою «Форсайт» у нас є тільки 3%-ва ймовірність досягти до 2030 року збалансованого розвитку. Навіть цю мізерну можливість ми повинні використовувати. Доктрина як раз про те, за рахунок чого можна досягти економічного зростання на рівні більше ніж 10% на рік, щоб до 2030 року ВВП України склав $ 750-800 млрд. Ці плани здаються нереалістичними, але бачимо перед собою успішні приклади Сінгапуру, Південної Кореї, Японії», - говорить автор ідеї, промисловець, народний депутат Сергій Тарута.

«Це абсолютно новий підхід у створенні стратегічних планів розвитку країни на основі об'єднання зусиль вчених провідних українських ВНЗ. Він базується на застосуванні математичних методів моделювання і використанні даних міжнародної статистики про Україну на основі обчислювальних і інформаційних можливостей НТУУ «КПІ»» — відзначає співавтор книги академік НАН України, ректор НТУУ «КПІ ім. І.Сікорського» Михайло Згуровський.

Автори наголошують на тому, що написання Доктрини відбулось за фінансування українського бізнесу без залучення закордонних грантів. Це виключно український інтелектуальний продукт.

Доктрину збалансованого розвитку представлятимуть: 

  • Олександра Гуменна, декан факультету економічних наук НУ «Києво-Могилянська академія», кандидат економічних наук, доцент 
  • Петро Мацкевич, власник видавництва «Кальварія», кандидат фізико-математичних наук 
  • Оксана Мельничук, докторант лабораторії політичних та соціальних трансформацій Паризького університету Дені Дідро (Франція) 
  • Сергій Тарута, автор ідеї, промисловець, засновник Індустріального Союзу Донбасу 
  • Ганна Харламова, доцент кафедри економічної кібернетики економічного факультету КНУ ім. Т.Шевченка, кандидат економічних наук, лауреат Премії НАН України для молодих вчених (2004, 2012) 
  • Ніна Чала, професор кафедри маркетингу та управління бізнесом НУ «Києво-Могилянська академія», доктор наук з державного управління 
Акредитація для ЗМІ: pr@calvaria.org.ua, d.markishev@gmail.com

Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота». Тел.: (044) 235 88 54


0 коментарів

Залишити коментар

avatar