28 Березня 2024, 14:33 | Реєстрація | Вхід
/ Книжковий фестиваль «Kharkiv BookFest» - 31 Травня 2015

Книжковий фестиваль «Kharkiv BookFest»

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 30 Травня 2015 (Субота)
Час: 23:00
Місто: Харків
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2028


«Kharkiv BookFest» задуманий як серія відкритих для публіки подій, об'єднаних книжковою ідеєю. У програмі – виставки, екскурсії, кіноперегляди, літературні вечори, зустрічі видавців, книжковий ярмарок у саду Шевченка.

Фестиваль, головними завданнями якого є популяризація читання, розвиток української літератури та видавничої індустрії, триватиме з 15 по 30 травня.

Його організаторами стали Група компаній «Фактор», видавництво «Віват», Харківська міська рада, благодійний фонд Юрія Сапронова.


Як зазначив президент ГК «Фактор» Сергій Політучий, сьогодні дві найважливіші для національної видавничої діяльності події проходять у Львові та Києві: Львівський книжковий форум і Книжковий арсенал.

«Ми вважаємо за необхідне дотягнути цю вісь «захід-схід» до Харкова, щоб підкреслити єдність культурного простору України. Це особливо важливо в сьогоднішніх непростих умовах», – заявив він.

Крім того, вважає голова компанії, такий фестиваль повинен підкреслити роль Харкова у світі української книги, оскільки, де-факто місто є найбільшим центром національного книговидання: тут розташовані чотири з п'яти найбільших видавництв, а поліграфічні потужності фактично покривають потребу по друку всіх книг, що видаються в країні.

Однією з найважливіших подій Фестивалю стане проведення в Харкові «Книжкової ради», яка збере за одним столом найбільших видавців та представників влади, щоб обговорити спільні проблеми галузі.

«Ураховуючи провідну роль регіону в розвитку видавничого бізнесу та бачення шляхів вирішення актуальних для галузі проблем, ми виступили з ініціативою доповнити львівський і київський майданчики харківським «робочим», спробувати зробити «Книжкову Раду» місцем і подією, де вирішуються проблеми видавничого ринку і визначаються напрямки його розвитку», – зазначив С. Політучий.


Програма Книжкового фестивалю 
Kharkiv BookFest
15-30 травня 2015, м. Харків


Виставка «Історія української ілюстрації»
15 — 25 травня
Харківський художній музей. Вул. Раднаркомівська,  11

Виставка присвячена історії української ілюстрації, яка розпочалася в ХІХ столітті з працею живописців та графіків Миколи Самокиша, Сергія Васильківського, Порфірія Мартиновича. Альбоми з їхніми ілюстраціями зберігаються у фондах Харківської державної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка, і в рамках проекту будуть вперше продемонстровані широкому загалу. Експозиція має на меті показати еволюцію української книжкової ілюстрації, саме тому, окрім альбомів у ній будуть представлені роботи сучасних книжкових ілюстраторів, які працюють з видавництвом «Віват».


Експозиція «Марта Купер. Hip Hop Files»
15 — 30 травня
Брейкданс Центр. Вул. Кірова, 11

Марта Купер — американський фотограф і фотожурналіст, яка висвітлювала історію хіп хоп культури з самого початку її виникнення. В рамках експозиції в харкивському Брейк-данс центрі будуть виставлені найкращі фото пані Купер та презентована книга «Hip Hop Files». Презентація пройде в останній день виставки разом із потужним танцювальним батлом.


Екскурсія «Літературний Харків» з Максом Розенфельдом
23 травня

Макс Розенфельд є одним з кращіх оповідачів міфів та легенд Харкова. Екскурсія «Літературний Харків» відбудеться вперше, та стане родзинкою в загальному циклі розповідей про життя та історію Харкова з усіх боків. 


«Книжкова Рада»
28 — 29 травня

«Книжкова рада» — професійна конференція видавців та представників законодавчої влади, яка відбудеться за підтримки Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів. Цей захід має стати місцем творення нових тенденцій та законів у видавничо-поліграфічній галузі. На дводенну конференцію запрошено директорів найбільших видавництв і представників відповідних міністерств та департаментів.


Літературний Дах
29 травня

Що може бути краще, аніж споглядати захід сонця на даху з чудовим краєвидом? Тільки коли цей захід доповнений поезією та музикою. Цього вечора дах житлового комплексу «Фаворит» компанії «Авантаж» стане місцем зустрічі романтичних людей. Поезія, зорі та екскурсія містом за допомогою телескопів під керівництвом Макса Розенфельда — цей вечір запам`ятається вам надовго. Потрапити на Літературний Дах можна за попередньою регістрацією.


Кіномарафон
23 — 30 травня

Серія кіно-показів про письменників, реальних та вигаданих. Учасники марафону — кінотеатр «Боммер», антикафе «7/9» та вільний простір «Циферблат», Французький Альянс, проект «Кіно під відкритим небом». Фіналом марафону стане вечірній показ низки найкращих фільмів в амфитеатрі ХНАТОБу ім. М. В. Лисенка в рамках книжкового ярмарку «День в саду», що відбудеться 30 травня в Саду Шевченка.


Книжковий ярмарок «День в саду»
30 травня
Сад ім. Т.Г. Шевченка. Центральна алея

«День в саду» це ярмарок книг, дизайнерських сувенірів та аксесуарів, які виробляються у Харкові, а також міні-фестиваль вуличної їжі. У програмі ярмарку заплановано творчі майстер-класи для дітей та батьків, нагородження переможців конкурсу ілюстраторів, живі статуї та багато іншого.



Книжковий фестиваль «Kharkiv BookFest»
15-30 травня 2015 року, Харків
E-mail: pr@factor.ua, Tел.: 050-301-22-54, 057-719-41-18
Група фестивалю Вконтакті: http://vk.com/kharkivbookfest


0 коментарів

Залишити коментар

avatar