28 Березня 2024, 23:06 | Реєстрація | Вхід
/ 8 жовтня: Богдана Матіяш у Львові. - 6 Жовтня 2014

8 жовтня: Богдана Матіяш у Львові.

Категорія: «Події»
Дата: 06 Жовтня 2014 (Понеділок)
Час: 14:58
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 902




Фото: "Видавництво Старого Лева".

У середу, 8 жовтня у львівській Книгарні «Є» (пр. Свободи, 7) відбудеться презентація збірки есеїстки Богдани Матіяш «Братик Біль, Сестричка Радість». На зустрічі-презентації книги говоритимемо про біль і радість, які так часто крокують поруч, про щоденні досвіди і вміння бачити велике у малому, про вміння помічати і вміння говорити про свої відчуття, а також про есеї як форму літератури та писання як форму життя. 

Модеруватиме зустріч письменник Тарас Прохасько. А видавець Мар'яна Савка розповість про серію есеїстики, яка, власне, і розпочалася у «Видавництві Старого Лева» книжкою Богдани. 

"Зі всіх моїх книжок «Братик Біль, Сестричка Радість» писалася найдовше. – розповідає про книжку Богдана Матіяш. - Перші тексти я написала навесні 2010 року, останній – навесні 2014-го. Я ніколи не планую книжок – які вони мають бути і як їх писати. Про цю також не підозрювала, що її писатиму. В ній усе почалося з потреби розповідання. Дуже люблю розповідати близьким людям про подумане, побачене, відчуте, пережите за день, але не завжди ті, з ким можеш цим поділитися, є поруч. І якоїсь миті просто почала писати такі малі тексти про щось, про що думала. Чим мені хотілося поділитися – навіть якщо це було щось, важливе тільки мені. Навіть якщо, пишучи, й усвідомлювала, що це може бути щось настільки просте, що аж примітивне”.

«Братик Біль, Сестричка Радість» – книжка есеїстики про дуже прості щоденні досвіди, стани, відчуття, які людина переживає упродовж життя і які містяться в широкому спектрі поміж радістю й болем. Темою рефлексій і зачудування стають речі, що їх людина бачить на щодень. У цій книжці немає ідеалізування, але є довіра до світу й віра в те, що навіть найбільший біль може врешті обернутися в радість.

Учасники:

- Богдана Матіяш – письменниця;
- Тарас Прохасько – письменник;
- Мар’яна Савка – поетеса, головний редактор "Видавництва Старого Лева”.


8 жовтня. Початок о 18:00. Вхід: вільний.
м. Львів, Книгарня «Є», пр. Свободи, 7


0 коментарів

Залишити коментар

avatar