20 Квітня 2024, 00:17 | Реєстрація | Вхід
/ 11-12 травня відбудеться «Черемош-фест» (с. Криворівня, Івано-Франківська обл.) - 7 Травня 2013

11-12 травня відбудеться «Черемош-фест» (с. Криворівня, Івано-Франківська обл.)

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 07 Травня 2013 (Вівторок)
Час: 14:03
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1449




11-12 травня 2013 року у с. Криворівня Верховинського району Івано-Франківської області відбудеться «Черемош-фест» - музично-туристичний фестиваль, що об’єднує в одне ціле складові музичну, мистецько-культурну та туристичну.

Гості «Черемош-фесту» матимуть змогу побувати на виступах музичних ансамблів, здійснити прогулянки мальовничим високогір’ям, захоплюючі сплави Чорним Черемошем, пізнати культуру, природу краю на екскурсіях, відвідати майстер-класи майстрів, придбати сувеніри.    

У музичній програмі фестивалю братимуть участь 
- Перкалаба, КораЛЛі, Рура,Пан Пупец' (Івано-Франківськ)
- Гич-Оркестр, Бурдон, LBB (Львів)
- Фолькнери, Zapaska (Київ)
- Longital (Словаччина).

На фестивалі матимуть місце ініціативи письменників, мандрівників, цікавих людей, що від них учасники зможуть дізнатися більше про природу та культуру краю, в якому вони перебувають; зокрема, у фестивалі братиме участь Тарас Прохасько.
 
У Криворівні певний час жив і творив Гнат Хоткевич, який, окрім всього, зробив величезний внесок у розвитик бандури, як виконавець, дослідник і інженер. Логічна присутність на фестивалі кобзарів і лірників вилилася в залучення Львівського цеху лірників і кобзарів, що займається відродженням автентичної кобзарсько-лірницької традиції (інструменти, репертуар, виконання, звичай і т.д.)

«Черемош-фест-2013» символічно закриється виконання пісні Володимира Івасюка - «Водограю», спільними зусиллями артистів та глядачів, що їм завбачливо буде роздано роздрукований текст.
 
Фестиваль не має кінця - він всього лиш переводить подих - із тим, щоб перетворитися на ініціативу на постійній основі в майбутньому.

Участь у «Черемош-фесті-2013» - безкоштовна.

Організатор залишає за собою право вилучення з території проведення фестивалю гостей-елементів у стані, піддатливому до створення незручностей для інших учасників фестивалю.

Захід відбудеться під егідою славного Товариства Лева та за сприяння Всесвітнього Фонду Природи. Організатор фестивалю – «Майстерня громадських ініціатив».



Програма Фестивалю

11 травня 

9 00 - 12 00 - прес-сплав Чорним Черемошем
13 00 - 15 00 - круглий стіл "Черемош - сакральна ріка гуцулів”
15 00 - 17 00- екотолока, "ініціатива Карпатського протягу”, 
прибирання берегів Черемошу у Криворівні.
17 00 - 17 30 Вистава "Зустріч" Львівського театру "Різні Люди" (УКУ)
18 00 - і вище неба. гуцульська капела Романа Кумлика «Черемош». потужне звучання від «КораЛЛі», «Рура», «Пан Пупец», «Перкалаба» ( всі Івано-Франківськ).

12 травня 

9 00 - 10 30 - "Прокидання з Тарасом Прохаськом" .
11 00 - 13 00 - літературні читання.

Львівський цех лірників та кобзарів. Імпро перформенси театру "Improv" (Львів). Сеанс одночасного дримбання. Встановлення рекорду.

Ввечері, з 18 00 - «Гуцули» (Верховина), «Запаска» (Кам'янець), «Фолькнери», (Київ), «Longital» (Словаччина), «Бурдон»,«Гич Оркестр» (Львів).

Протягом двох днів на Фестивалі: 
- Художні майстерні, майстер-класи.
- Сплави карколомними порогами Чорного Черемошу,
- Краєзнавчі екскурсії від науково-практичного товариства "Гуцульщина".

це - ще не все, але поки досить.


1 коментарів

avatar
Офіційна група фестивалю Вконтакті: http://vk.com/cheremow_2013
Спільнота у Facebook: https://www.facebook.com/festival.cheremosh

Залишити коментар

avatar