27 Квітня 2024, 20:50 | Реєстрація | Вхід
/ 3-5 листопада | Поетичні читання Meridian Odesa - 5 Листопада 2023

3-5 листопада | Поетичні читання Meridian Odesa

Категорія: «Події»
Дата: 05 Листопада 2023 (Неділя)
Час: 14:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Одеса
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 393


У перші вихідні листопада в Одесі Міжнародна літературна корпорація Meridian Czernowitz проведе Поетичні читання Meridian Odesa – масштабну літературну подію за участі провідних українських літераторів та волонтерів. 

Програма складатиметься з 24 літературно-дискусійних подій, 6 із яких відбудуться за підтримки Українського інституту книги, а 18 – завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID). Участь в одеському Меридіані із читаннями та дискусіями візьмуть відомі та цікаві українські літератори й лідери думок, серед яких Сергій Жадан, Ірина Цілик, Ігор Померанцев, Артем Чех, Андрій Любка, Юрій Іздрик, Тарас Прохасько, Ярина Чорногуз, Роман Малиновський, Галина Крук, Тетяна Милимко, Олег Каданов та інші.

«Чому саме Одеса? – розповідає про ідею проведення Meridian Odesa Президент Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz Святослав Померанцев. – По-перше, можливо, це лунає голос середземноморської крові. Адже Чорне море – це східна периферія Середземномор’я, а моя рідна Буковина, за Ігорем Померанцевим, – це Дальнє Середземномор’я. Щодо крові реальної – мій прадід був одеським літератором, дослідником історії одеських синагог. По-друге, Одеса зараз поранена, як і більшість міст, і потребує нашої згуртованості. І ми не сидітимемо у відносно безпечних "Чернівцях”. "Що громаді, те й бабі”».

«Той факт, що окремі регіони нашої країни перебували під окупацією та стали деокупованими або страждають від постійних масованих обстрілів, аж ніяк не означає, що нам слід покинути або певним чином нехтувати ними, – коментує артменеджер проєкту, письменник та волонтер Андрій Любка. – Культура не повинна там зникнути. Навпаки, ми повинні демонструвати єдність своїми приїздами та спілкуванням із місцевими мешканцями, адже людська гідність для нас – найважливіша. Ми хочемо бути людьми, які ведуть інтелектуальне й духовне життя, дбають про культуру, бо саме завдяки культурі можна рефлексувати свої травми та формувати свою стійкість».

Після завершення Meridian Odesa організатори та українські літератори Андрій Любка, Ярина Чорногуз та Ірина Цілик вирушать із виступами на південь України. 6 листопада відбудуться літературно-дискусійні заходи у Миколаєві, 7 листопада – в Херсоні, а 8 листопада – у Запоріжжі. Детальна інформація про виступи буде розміщена на сайті організаторів: https://www.meridiancz.com/. 

Вхід на усі заходи проєкту – безкоштовний (з обовʼязковою попередньою реєстрацією). Онлайн-стрім подій буде доступний на сторінці Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz у Facebook.

Організаційні партнери: Міжнародний культурний центр Union та Odesa Business Club. Регіональний медіапартнер: «Суспільне Одеса».

Проєкт реалізується за підтримки проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Зміцнення громадської довіри в Україні» (UCBI).


0 коментарів

Залишити коментар

avatar