28 Березня 2024, 13:15 | Реєстрація | Вхід

Для бібліотек прифронтової зони зібрано понад 1000 книжок

Дода_ла: pole_55 15 Червня 2016 о 15:19 | Категорія: «Новини» | Перегляди: 2189
Матеріал підготува_ла: Тетяна Дудник | Зображення: Yakaboo.ua


Книжковий Арсенал, Інтернет-книгарня Yakaboo.ua та Книжкова сотня під кураторством Сергія Жадана підбили підсумки благочинного проекту зі збору книжок для бібліотек прифронтової зони Донеччини і Луганщини.

За півтора місяці, що тривала ініціатива, нам вдалося зібрати 1350 книжок, які поїдуть до бібліотек у Сватовому, Старобільську, Лисичанську, арт-просторів «Вільна Хата» в Краматорську та «Теплиця» в Слов’янську, громадським організаціям «Відродження Сходу» в Сєвєродонецьку та «Бахмут Український» в Бахмуті. 

Серед наданих з цією метою назв «Сучасні інформаційні війни» Георгія Почепцова, «Далекі близькі» Володимира Єрмоленка, «Чорнобильська молитва» Світлани Алексієвич, «Записки українського самашедшого» Ліни Костенко, «Стів Джобс» Волтера Айзексона, «Їсти, молитися, кохати» Елізабет Гілберт, «Пять языков любви» Гэри Чепмен, повне зібрання творів про Гаррі Поттера.


Організатори благочинного проекту висловлюють подяку усім людям, що долучилися до цього проекту, а також видавництвам: «Видавництво Жупанського», Видавнича група «Основи», «Видавництво Старого Лева», Видавництво «Рабарбар», Видавництво «Три мурашки», Урантійська Асоціація України, Літературна агенція «Піраміда» , Видавництво «Либідь», Видавництво «Мистецтво», Видавничий дім «АДЕФ-Україна», Видавництво «Арій», Журнал «Радуга» та автору Борису Барському.

«Хочеться вірити, що саме цих книжок потребують читачі прифронтової зони. Принцип «Книжкової сотні« - реагувати на потреби масової читацької аудиторії. Індивідуальні замовлення ми поки не виконуємо, тут уже справа бібліотекарів на місцях. Якщо є хоча б один читач на книгу, котра загалу не цікава - бібліотека може роздобути таку книгу. Натомість практика показує інше: читач іде за лідером затребуваності. Тож маємо ту картину, яка відображає стан речей, наближений до реального. Буде більше оперативної інформації про актуальні книги - потреби будуть збільшуватись», - впевнений співзасновник Книжкової Сотні, письменник Андрій Кокотюха.


«Вже вкотре під час Книжкового Арсеналу спільно з партнерами наша благодійна платформа «Арсенал добрих справ» збирає книжки для тих, хто потребує підтримки з боку культури. Так разом  з Агентством ООН у справах біженців ми відправили 230 книг у громадські центри Луганської, Донецької, Харківської, Запорізької та Київської областей. Спільно з інтернет-спільнотою «Діти Героїв України» ми подарували діткам загиблих героїв АТО якісні видання. Наразі добіг кінця збір книжок для прифронтових бібліотек, які відтепер зможуть запропонувати своїм читачам якісні новинки від українських видавців. Це дуже важлива акція, від якої залежить самоідентифікація багатьох людей, адже книга – це потужна зброя в інформаційній війні. Вона здатна змінити світогляд, навернути до української культури, дати нові орієнтири. Тому я щаслива, що нам разом з Yakaboo.ua і Книжковою сотнею вдалося досягти таких вагомих результатів!» – зазначила генеральна директорка Мистецького Арсеналу Наталія Заболотна.

«Ми надзвичайно раді, що змогли долучитися до такої необхідної у наш час ініціативи як забезпечення книжками прифронтової зони. Люди, що опинилися заручниками цієї непроханої війни, як ніхто заслуговують на нашу увагу і допомогу. Тішить і те, що учасники благочинності свідомо поставилися до вибору книжок, і на схід поїде дійсно цікава, актуальна і необхідна література», - відзначив СЕО Yakaboo.ua Іван Богдан

Про проект від організаторів 

Спільною метою Книжкової Сотні, Книжкового Арсеналу та Yakaboo.ua є відновлення механізму поповнення бібліотек книжками, які користуються в читачів дійсним попитом – якісною актуальною літературою. 

0 коментарів

Залишити коментар

avatar