19 Квітня 2024, 00:24 | Реєстрація | Вхід

Уряд вперше виділить гроші на участь України у Франкфуртському книжковому ярмарку

Дода_ла: pole_55 29 Травня 2015 о 12:50 | Категорія: «Новини» | Перегляди: 1593
Матеріал підготува_ла: Гузель Вишняк | Зображення: видавництво «Віват»


Уряд вперше виділив гроші на повноцінне представлення видавничого бізнесу України на найбільшому світовому книжковому ярмарку у Франкфурті, що традиційно відбудеться в жовтні.

Про це повідомив на засіданні Книжкової Ради в Харкові президент національної Асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін.

За його словами, таке рішення прийнято 27 травня на засіданні Кабінету Міністрів за ініціативою міністерства культури.

Олександр Афонін та Сергій Політучий

«Ми вперше отримаємо можливість зробити колективний стенд із якісним дизайном, щоб можна було на високому рівні представити інтелектуальний образ України, її сучасну культуру», – сказав Олександр Афонін.

Він зазначив, що протягом чотирьох місяців, які залишилися до виставки, на нас чекає дуже велика робота, що розпочнеться «буквально з найближчих вихідних».

За його словами, на стенді повинні бути представлені каталоги українських видавництв, потрібно підготувати дискусійну трибуну, продумати, які автори представлять країну, підібрати кваліфікований персонал, із гарною англійською, випустити буклети англійською мовою про видавані українські книги.

Віце-президент Франкфуртського книжкового ярмарку Тобіас Фосс

Перед учасниками Книжкової Ради, що проходить 28-29 травня, також виступив віце-президент Франкфуртського книжкового ярмарку Тобіас Фосс. Він розповів українським видавцям, яким є внутрішній механізм роботи ярмарку, які програми і можливості в її рамках створюються для видавців різних країн світу.



Книжкова Рада – неформальний клуб видавців, який вперше зібрався в Харкові в рамках фестивалю Kharkiv BookFest. Завдання Книжкової Ради – позначити загальні проблеми галузі та окреслити шляхи їх вирішення. Організаторами фестивалю стали Група компаній «Фактор», видавництво «Віват», Харківська міська рада та благодійний фонд Юрія Сапронова.

0 коментарів

Залишити коментар

avatar