19 Вересня 2024, 03:15 | Реєстрація | Вхід
/ BAZHAN residency | Фіксація. Розмова із Зазою Пауалішвілі - 12 Вересня 2024

BAZHAN residency | Фіксація. Розмова із Зазою Пауалішвілі

Категорія: «Події»
Дата: 12 Вересня 2024 (Четвер)
Час: 18:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Кам’янець
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лесі Українки, 26
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 31


Translatorium завершує цьогорічний сезон резиденційних подій презентацією проєкту і розмовою із Зазою Пауалішвілі.

Фіксація — проєкт поета і фотографа Зази Пауалішвілі, який спонтанно виник під час BAZHAN residency. Така собі фотопоезія, чи то поезія у фотографії. Поєднуючись із текстами, фотоплакати стають інтервенцією в міський простір, у якому митець намагається осмислити себе.

На події разом із Зазою Пауалішвілі поговоримо про його творчість і діяльність у Кам’янці-Подільському під час резиденції, а також схожість поезії з фотографією і поєднання цих видів мистецтва. Модерує розмову — Таня Родіонова, кураторка BAZHAN residency.

Заза Пауалішвілі — поет, фотограф. Лауреат літературного конкурсу видавництва «Смолоскип» за збірку поезій «Реґіна Ольсен» (2015). Книга увійшла до шорт-листів кількох всеукраїнських премій, перевидана в 2018. Співорганізатор та ідеолог літературних заходів, багаторазовий учасник літературних фестивалів та поетично-музичних перформансів, автор двох виставкових фотопроєктів. Численні поезії перекладалися іноземними мовами, публікувалися в українських та зарубіжних антологіях, періодиці й онлайн-виданнях. Стипендіат програми стипендій PEN Ukraine 2023 для українських письменників. Живе та працює в Києві.

12 вересня, 18:30. Вхід вільний. Запрошуємо!
Книгарня Є, вул. Лесі Українки, 26, Кам’янець-Подільський

Проєкт реалізується ГО «Translatorium» за підтримки Versopolis і фінансується програмою Європейського Союзу «Креативна Європа».



0 коментарів

Залишити коментар

avatar