04 Травня 2024, 15:54 | Реєстрація | Вхід
/ Вечір темної поезії за участі Романа Гардашука - 27 Серпня 2023

Вечір темної поезії за участі Романа Гардашука

Категорія: «Події»
Дата: 27 Серпня 2023 (Неділя)
Час: 19:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Кам’янець
Місце: BAZHAN residency place
Адреса: вул. Іоанно-Предтечинська 6, кв. 24
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 208


Відчуття дисгармонійності світу і втрати цілісного уявлення про нього — саме це характеризує так звану метафізичну, або темну поезію. Поезія — як осяяння; поезія — як одкровення.

Якими є засади такої поезії, її представники і найкращі взірці? А головне — як цій поезії зазвучати українською?

Про це поговоримо на черговій події в межах BAZHAN residency, що присвячена Оскару Венцеславу де Любичу Мілошу — французькому поетові-містикові. Поезія Мілоша — як і все його життя, з нею тотожне — одвічний пошук, магічний чин, пронизаний духом неприкаяності та жагою повернення до Світової душі. Ці вірші сповнені гострим світовідчуттям, тонкими, глибокими образами та музичною здатністю озиватися та звучати в унісон зі світом.

ВІРШІ ТУГИ ТА ПОВЕРНЕННЯ — це читання перекладів і поезій, а також розмова з Романом Гардашуком. Модерує кураторка BAZHAN residency Таня Родіонова.

27/08, 19:00. Вхід вільний
BAZHAN residency place, вул. Іоанно-Предтечинська 6, кв. 24 (вхід з вул. Довгої)

Роман Гардашук — літературознавець, перекладач, учасник резиденції BAZHAN residency, в рамках якої перекладає, зокрема й Мілошеві поезії. Більше читайте в Telegram-каналі автора: https://t.me/romchyk

Подія відбувається в межах BAZHAN residency — резиденції для поетів/ок і перекладачів/ок поезії, ініційованої ГО TRANSLATORIUM, що реалізується за підтримки Versopolis і фінансується програмою Європейського Союзу «Креативна Європа».



0 коментарів

Залишити коментар

avatar