20 Квітня 2024, 15:57 | Реєстрація | Вхід
/ Прийом творів на Конкурс оповідань «Open World»-2023 - 1 Листопада 2023

Прийом творів на Конкурс оповідань «Open World»-2023

Категорія: «Конкурси»
Дата: 01 Листопада 2023 (Середа)
Час: 00:00
Вартість: за умовами конкурсу
Місто: Світ
Рейтинг: 3.1
Матеріал додав:
Кількість переглядів: 6458


До 1 листопада триває прийняття творів на Конкурс оповідань «Open world»

Метою цьогорічного конкурсу є підтримка українського літературного процесу в непростий для України час протистояння російській військової агресії.

Конкурсні оповідання можуть стати для авторів можливістю висловити свій біль та переживання, відобразити світлі моменти життя, увічнити історичні події та героїчні постаті, а читачам це стане підтримкою у важкі часи. Зараз в Україні всі працюють на перемогу, і письменники теж можуть зробити свій внесок.

Тема конкурсу: До Перемоги (історії війни й життя)

Навмисне не ставимо ніякого пунктуаційного знаку в назві «До Перемоги», щоб автори могли трактувати тему кожен по-своєму: життя до Перемоги, шлях до Перемоги, «Вперед, до Перемоги!» чи, можливо, щось інше.
Ми очікуємо отримати оповідання, де знайдуть відображення події, що відбуваються сьогодні в Україні та світі, якнайширше висвітлюється життя українців в Україні та поза її межами. Головна умова – ніякої зневіри, бо наша Перемога не за горами!

Умови конкурсу оповідань «Open world»

1. На конкурс приймаються прозові твори українською мовою, які раніше не оприлюднювалися. До участі не допускаються оповідання, опубліковані в Інтернеті, у друкованих виданнях, у вигляді аудіокниги тощо.

Отримання оргкомітетом конкурсної заявки вважається згодою учасника на участь у конкурсі, друк його твору, світлини та інформації про автора в разі перемоги.

2. Максимальна кількість слів конкурсного твору - 3000, мінімальна – 1500. Оповідання, які не відповідають встановленому ліміту слів, до конкурсу не допускаються.

3. За умови безкоштовної участі автор надає два оповідання. Автор може надати три або більше текстів при сплаті оргвнеску в розмірі 100 грн. за кожен додатковий твір. Реквізити для сплати будуть надані організаторами у приватному листуванні з автором.

4. Тема творів: До Перемоги (історії війни й життя). Твори повинні відповідати жанровим характеристикам, властивим оповіданню.

5. Правила оформлення: роботи друкуються шрифтом Times New Roman у текстовому редакторі Word розміром 14, інтервалом 1,5. Документи Word з ілюстраціями розглядатися не будуть.

6. Оповідання приймаються в електронному вигляді на скриньку openworldkonkurs@gmail.com. Лист на конкурс повинен мати тему «Open world» та містити два файли:
• перший із назвою оповідання і текстом (кожне оповідання надсилайте окремим файлом)
• другий файл (супровідний) з інформацією про автора: справжнє ім'я, контактна інформація (номер телефону й адреса електронної пошти), назва конкурсної роботи.
Якщо оповідання подається на Спецвідзнаку (твір, пов’язаний із Сумщиною), обов’язково потрібно це зазначити в супровідному файлі.

Усі твори, отримані за конкурсний сезон, кодуються. Кожному оповіданню присвоюється номер для забезпечення максимальної об’єктивності оцінки.

Учасник отримує електронного листа про допуск його оповідання (чи відмову) упродовж 2-х тижнів після відправлення заявки.

7. Вік учасників: 18 та старші.

8. Початок конкурсу – 1 травня 2023 року. Кінцевий термін подання матеріалів: 1 листопада 2023 року. Усі твори повинні бути подані не пізніше півночі 1 листопада 2023 року за київським часом.

9. Дата оголошення переможців: 15 грудня 2023 року. Умови проведення урочистої церемонії (або умови дистанційного нагородження) будуть повідомлені окремо.

Оповідання оцінюватимуться командою авторитетного журі.

Фінансові нагороди за 1, 2 і 3 місця:

• Перше місце: 10 000 грн
• 2 місце: 7500 грн
• 3-е місце: 5000 грн
Спецвідзнака 1: 3000 грн. За твір, пов’язаний із Сумською областю (про героїв Сумщини, історії міст, селищ тощо).
Оповідання, що не отримали нагороду, але увійшли до короткого списку: 1000 грн.

Відзначені оповідання і тексти, які потрапили до короткого списку, будуть опубліковані в колективному збірнику за 2022-2023 роки. Збірник презентуватиметься в Україні та поза її межами.

Планується переклад оповідань на англійську мову. Усі деталі обговорюватимуться безпосередньо з авторами.

Конкурс зобов’язується дотримуватися юридичних формальностей у сфері авторського права при взаємодії з авторами.

Засновник і спонсор конкурсу

Заснований у 2019 році американським митцем Аддісоном Хоффманом, директором компанії Adalla LLC, учасником чисельних мистецьких проектів у США.

Організатори та виконавці

Головний організатор: Сергій П'ятаченко – голова ГО «Мистецька студія «Орфей», поет, член НСПУ, літературознавець, кандидат філологічних наук.
Адміністратор та координатор: Наталія Бурмака – заступник голови ГО «Мистецька студія «Орфей», поетеса.

Сайт конкурсу: www.openworld.ho.ua
Сторінка конкурсу в Facebook: https://facebook.com/openworldkonkurs/

4 коментарів

avatar
Підкажіть, будь ласка, скільки це друкованих знаків (3000 слів)?
avatar
https://charcounter.com/uk/ smile
avatar
Чи можна подати лише 1 оповідання?
avatar
можна

Залишити коментар

avatar