29 Квітня 2024, 06:26 | Реєстрація | Вхід
/ Поетичні читання та розмова з Ією Ківою у Кам’янці - 27 Липня 2023

Поетичні читання та розмова з Ією Ківою у Кам’янці

Категорія: «Події»
Дата: 27 Липня 2023 (Четвер)
Час: 17:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Кам’янець
Місце: Дворик Центральної міської бібліотеки ім. Костя Солухи
Адреса: вул. Князів Коріатовичів, 3
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 199


27 липня відбудеться четверта подія в рамках BAZHAN residency — резиденції для поетів/ок і перекладачів/ок поезії, що триває в Кам’янці-Подільському.

Які відповіді дає нам поезія в кризові часи? Чи здатна вона розповісти щось нам чи нашим нащадкам про історичні жахіття? Як співвідносяться мова та досвід? 

Ми запрошуємо  шукати відповіді на ці запитання разом з четвертою учасницею BAZHAN residency поеткою, перекладачкою та журналісткою Ією Ківою

Модерує розмову кураторка BAZHAN residency Таня Родіонова.

Початок о 17:00
Дворик Центральної міської бібліотеки ім. Костя Солухи,
Кам’янець-Подільський, вул. Князів Коріатовичів, 3
Вхід вільний

Ія Ківа — поетка, перекладачка, журналістка. Членкиня Українського ПЕНу. Народилася в 1984 році в Донецьку, через російсько-українську війну у 2014 році переїхала до Києва, а після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну — до Львова. Авторка поетичних збірок «Подальше от рая» (2018) і «Перша сторінка зими» (2019), а також книжки інтерв’ю з білоруськими письменниками «Ми прокинемось іншими: розмови з сучасними білоруськими письменниками про минуле, теперішнє і майбутнє Білорусі» (2021). Перекладає польську та білоруську поезію та есеїстику. Її власні вірші перекладено 33 мовами.

Проєкт реалізується ГО Translatorium та реалізується за підтримки Versopolis і фінансується програмою Європейського Союзу «Креативна Європа».


0 коментарів

Залишити коментар

avatar