29 Квітня 2024, 06:59 | Реєстрація | Вхід
/ BAZHAN residency для поет_ок і перекладач_ок - 02 - 20 Липня 2023

BAZHAN residency для поет_ок і перекладач_ок - 02

Категорія: «Конкурси»
Дата: 20 Липня 2023 (Четвер)
Час: 00:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Кам’янець
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 661


BAZHAN residency оголошує прийом заявок на другий заїзд
Поетів/ок і перекладачів/ок поезії запрошують на резиденцію до Кам’янця-Подільського.


У червні цього року громадська організація «TRANSLATORIUM» започаткувала BAZHAN residency — резиденцію для всіх, хто працює з поезією. Резиденцію названо на честь відомого українського поета-футуриста і перекладача Миколи Бажана, який народився в Кам’янці-Подільському. 

Першими 4 учасниками/цями проєкту стали поети й поетки Лесик Панасюк, Сергій Прилуцький, Анна Ютченко та Ія Ківа.

«Нашу резиденцію відвідали вже двоє поетів — Лесик Панасюк і Сергій Прилуцький. Приємно бачити, як перебування в Кам’янці-Подільському сприяло їхній роботі над творчими проєктами. Кожен резидент — це окрема історія, з кожним ми продумуємо свою подію. Так, з Лесиком ми зробили виставку візуальної поезії "Скляний дім”, а з Сергієм — поговорили про поезію в умовах війни, окупації та почули нові тексти. Однак кожна подія знаходить відгук у місцевої аудиторії, а це для нас — особлива радість», — розповідає про перебіг резиденції її кураторка Таня Родіонова.

Наразі відкрито прийом заявок на участь у проєкті протягом серпня-вересня 2023 року. Учасники й учасниці, які пройдуть конкурсний відбір, матимуть змогу провести два тижні в затишній квартирі в старій частині міста та працювати над власними поетичними проєктами. Це може бути написання поезії, робота над укладанням поетичної збірки, переклад поезії або робота над поетичним перформансом. Організатори забезпечують учасників добовими.

Дедлайн подачі заявок — 20 липня. Для участі необхідно заповнити форму: http://surl.li/hasxe

Перевага при відборі надаватиметься аплікант(к)ам з міст і регіонів, які найбільше постраждали від війни. Однак ця умова не обов’язкова. Усього на основі заявок і мотиваційних листів буде відібрано 4 учасників/ць.

Докладніше читайте на офіційному сайті TRANSLATORIUM та на сторінці резиденції в Facebook. Слідкувати за проєктом можна також у Instagram

Якщо маєте додаткові запитання, звертайтеся за електронною адресою: translatoriumfest@gmail.com.

Проєкт реалізується за підтримки Versopolis і фінансується програмою Європейського Союзу «Креативна Європа».


0 коментарів

Залишити коментар

avatar