20 Квітня 2024, 13:02 | Реєстрація | Вхід
/ VIII Міжнародний літературний фестиваль в Одесі - 8 Жовтня 2022

VIII Міжнародний літературний фестиваль в Одесі

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 08 Жовтня 2022 (Субота)
Час: 15:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook / Youtube
Рейтинг: 1.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 803


Цього року VIII Одеський міжнародний літературний фестиваль відбудеться у м. Батумі, Грузія, з 5 по 8 жовтня 2022 року. Літературний міст дружби та солідарності простягнеться від однієї частини Чорного моря до іншої. 

Головною темою цьогорічного фестивалю стане війна Росії проти України та її вплив на світ. Автори з Європи та інших частин світу візьмуть участь наживо та в онлайн форматі.

Батумі прийматиме авторів з різних країн: України, Грузії, Німеччини, Італії, Швейцарії, Польщі, Румунії, Туреччини та Південної Африки. 

У програмі фестивалю - грузинсько-українські поетичні читання, програма дитячої літератури, презентації нових романів, дискусії та перекладацька майстерня. Також буде організовано читання для дітей українських біженців. Фестиваль проходитиме у гібридному форматі, частина учасників з України візьмуть участь у заходах у цифровому форматі. Усі події транслюватимуться з сайту фестивалю на YouTube та Facebook.

У перший день з вступним словом виступить Енн Епплбом та відбудеться показ фільму "Голоси про війну" Норберта Крона та Ульріха Шрайбера - висловлювання про війну в Україні виголошуватимуть автори з усього світу, серед яких Маргарет Етвуд, Ілля Камінський, Андрій Курков, Дженніфер Клемент, Деймон Ґалґут та чинний президент Міжнародного ПЕН-клубу Бурхан Сомнес.



Організаторами фестивалю є Фонд Петера Вайса мистецтва і політики (Німеччина), "Літературна ініціатива Грузії" та видавництво "Книги в Батумі". Директорами фестивалю з 2015 року є Ганс Рупрехт, Швейцарія та Ульріх Шрайбер, Німеччина.

Фестиваль проходить за підтримки Державного мінірства культури Німеччини (BKM), Фонду Конрада Аденауера (Німеччина), Фонду Яна Міхальського (Швейцарія), Міністерства культури, освіти та спорту Автономної Республіки Аджарія, Батумського муніципалітету та Батумського державного університету ім. Шота Руставелі. Фестиваль  також продовжує співпрацю з Одеським академічним українським музично-драматичним театром ім. В.Василька. 

Повна програма фестивалю опублікована на офіційному сайті: http://litfestodessa.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0

Усі заходи є безкоштовними для відвідувачів. Інформаційні партнери фестивалю: Громадське телебачення Аджарії, Батумелебі/Netgazeti.

Контактна інформація: info@literature-initiative.ge; maxim.melnik@literaturfestival.com


0 коментарів

Залишити коментар

avatar