20 Квітня 2024, 15:51 | Реєстрація | Вхід
/ Конкурс новел та оповідань «Усмішка богів» 2022 - 1 Жовтня 2022

Конкурс новел та оповідань «Усмішка богів» 2022

Категорія: «Конкурси»
Дата: 01 Жовтня 2022 (Субота)
Час: 00:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 4.2
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 3398


З 1 серпня по 1 жовтня 2022 року триватиме Конкурс новел та оповідань «Усмішка богів», присвячений творчості Акутаґави Рюноске.

Положення конкурсу

  • Новий конкурс новел та оповідань присвячений творчості японського майстра короткої прози Акутаґави Рюноске, який 1922 року, рівно сто років тому, створив відому новелу «Усмішка богів».
  • Конкурсні твори можуть бути як реалістичними, так і фантастичними, від трилерів і любовних драм до горору й фентезі, але повинні метафорично або сюжетно розкривати те, як їхні автори розуміють вислів «усмішка богів», що він означає: долю чи випадковість, ця усмішка  добра, чи можна їй довіряти, чи це насправді іронія життя, лиха посмішка, чи вона взагалі не існує, бо немає богів насправді?.
  • Увага! Жодного епігонства! Жодних запозичених персонажів чи фанфіків! Ми прагнемо оригінального – авторського – бачення й досвіду, ми прагнемо не повторення того, що вже було написано колись, а саме Вашого погляду, Вашої думки.
  • Прийом творів на конкурс здійснюється з 1 серпня 2022 року. Дедлайн: 1 жовтня 2022 року. Публікація прийнятих конкурсних творів на сайті «Стос» відбуватиметься орієнтовно до 15 жовтня 2022 року, оскільки в останній день прийому може надійти багато творів. Оголошення фіналістів (шорт-ліст): 20 листопада 2022 року. Оголошення переможців: 29 листопада 2022 року. Дати можуть змінюватися через форс-мажор.
  • Усі прийняті конкурсні твори публікуватимуться в новій категорії «Конкурс 2022», яку можна побачити нагорі.
  • Нагорода – переможець отримує 2000 грн. За 2 місце – 1500 грн. За 3 місце – 1000 грн. Крім того, переможці отримають грамоти й інші подарунки.
  • Вимоги до конкурсних оповідань: обсяг – від 5 000 знаків із пробілами до 40 000 знаків із пробілами, кегль 12 (Times New Roman), інтервал – 1,5; .doc, .docx. Відступи абзаців мають формуватися за допомогою віконця «Абзац» – «Перший рядок» у документі Ворд, а не за допомогою клавіші «Tab». Діалоги персонажів та весь текст у творі мають бути з ТИРЕ «—», а не з маркером для списку. Перед назвою оповідання у документі «Ворд» надавайте коротку біографію (5-10 речень) і контактні дані (e-mail і телефонний номер), ця інформація не буде публікуватись на сайті, але може знадобитися для зв’язку з авторами. Твори мають бути непублікованими ніде раніше. Мова оповідань – ТІЛЬКИ УКРАЇНСЬКА!
  • Надсилати твори необхідно на: stoslitmag@gmail.com із позначкою в темі листа «Конкурс». Від одного автора приймається до двох конкурсних оповідань.
  • Журі – редакція інтернет-журналу «Стос», а також директорка агенції культурного розвитку Вікторія Михайлова – директорка ГО «Агенція культурного розвитку», організаторка конкурсів детективної і контркультурної малої прози («Це ж елементарно, сер», «Різдвяний детектив» та ін.). Склад журі може змінюватися.
  • Журнал «Стос» не приймає незавершені твори, а також твори з великою кількістю помилок у тексті.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar