26 Квітня 2024, 01:46 | Реєстрація | Вхід
/ Конкурс оповідань «Планета загиблих зорельотів» - 9 Вересня 2021

Конкурс оповідань «Планета загиблих зорельотів»

Категорія: «Конкурси»
Дата: 09 Вересня 2021 (Четвер)
Час: 00:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 4825


По 9 вересня 2021 року триває прийом творів на Конкурс науково-фантастичних оповідань «Планета загиблих зорельотів» від літературно-художнього журналу «СТОС».

Положення конкурсу «Планета загиблих зорельотів»

1. Новий конкурс оповідань присвячений творчості фантаста і поета Олексія Кацая (07.06.1954 – 09.05.2021), чия смерть прикро вразила всіх шанувальників фантастики. Назва конкурсу взята з його книги «Сонетографія Планети Загиблих зорельотів» (СП «Про-Графіка Лтд», Кременчук, 1997). 

2. Тематика конкурсу – Всесвіт, зорельоти, планети.

3. Увага! Жодного епігонства! Жодних запозичених персонажів чи фанфіків! Ми прагнемо оригінального – авторського – бачення й досвіду, ми прагнемо не повторення того, що вже було написано колись, а саме Вашого погляду, Вашої думки.

4. Прийом творів на конкурс здійснюється з 9 червня 2021 року. Дедлайн: 9 вересня 2021 року. Публікація прийнятих конкурсних творів на сайті «Стос» відбуватиметься орієнтовно до 15 вересня 2021 року, оскільки в останній день прийому може надійти багато творів. Оголошення фіналістів (шорт-ліст): 29 жовтня 2021 року. Оголошення переможців: 9 листопада 2021 року.

5. Усі прийняті конкурсні твори публікуватимуться в новій категорії сайту «Конкурс 2021».

6. Нагорода – переможець отримує 1000 грн. За 2 місце – 800 грн. За 3 місце – 500 грн. Найкращі оповідання будуть запропоновані видавництву, за умови якщо видавництво матиме можливість випустити книгу.

7. Вимоги до конкурсних оповідань: 
  • Обсяг – від 5 000 знаків із пробілами до 40 000 знаків із пробілами, кегль 12 (Times New Roman), інтервал – 1,5; .doc, .docx. 
  • Відступи абзаців мають формуватися за допомогою віконця «Абзац» – «Перший рядок» у документі Ворд, а не за допомогою клавіші «Tab». 
  • Діалоги персонажів та весь текст у творі мають бути з ТИРЕ «—», а не з маркером для списку. 
  • Перед назвою оповідання у документі «Ворд» надавайте коротку біографію (5-10 речень) і контактні дані (e-mail і телефонний номер), ця інформація не буде публікуватись на сайті, але може знадобитися для зв’язку з авторами. 
  • Твори мають бути непублікованими ніде раніше. 
  • Мова оповідань – ТІЛЬКИ УКРАЇНСЬКА!
8. Надсилати твори необхідно на: stoslitmag@gmail.com із позначкою в темі листа «Конкурс». Від одного автора приймається до двох конкурсних оповідань.

9. Склад журі:
  • Світлана Тараторіна – письменниця з Криму, а також журналістка й pr-менеджерка. Переможниця багатьох літературних конкурсів. За роман «Лазарус» отримала The Chrysalis Awards від Європейської спільноти наукової фантастики (The European Science Fiction Society);
  • Олександр Завара – письменник, психолог, автор романів «IQ = FAQ (Іcторія Хворого розуму)», «Ката-моргана (Апокаліпсис уже завтра)», «Песиголовець», «Гелтер Скелтер»;
  • Олег Сілін – письменник і журналіст, співзасновник літературного об’єднання «Зоряна фортеця», мета якого – підтримка короткої фантастичної прози та промоція фантастики в Україні. Лауреат міжнародної премії «Єврокон–2013» у номінації «Найкращий дебют»;
  • Радій Радутний – український письменник-фантаст, один з співзасновниів журналу «УФО» («Український Фантастичний Оглядач»), автор книжкової серії «Темна синя вода» та ін.;
  • Володимир Кузнєцов – письменник, музикант. Народився в Сіверськодонецьку на Луганщині, пише в жанрах історична проза, детектив, фантастика, горор, містика;
  • Віта Михайлова – директорка ГО «Агенція культурного розвитку», організаторка конкурсів детективної і контркультурної малої прози («Це ж елементарно, сер», «Різдвяний детектив» та ін.);
  • від журналу «Стос» – Аліса Гаврильченко.
10. Журнал «Стос» не приймає незавершені твори, а також твори з великою кількістю помилок у тексті.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar