28 Березня 2024, 13:15 | Реєстрація | Вхід
/ Богдан Коломійчук та Петро Яценко: «300 миль на схід» - 20 Грудня 2021

Богдан Коломійчук та Петро Яценко: «300 миль на схід»

Категорія: «Події»
Дата: 20 Грудня 2021 (Понеділок)
Час: 19:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 324


20 грудня о 19:00 «Видавництво Старого Лева» запрошує прихильників історично-детективних історій на розмову про новий роман Богдана Коломійчука «300 миль на схід». Книга є продовженням серії про пригоди комісара Адама Вістовича, якого читачі знають за книгами «Готель «Велика Пруссія» та «Експрес до Ґаліції». Про Європу 1920-х років та її реалії, історичні детективи, роботу над книгою та таємниці, що супроводжують головного героя – у розмові Богдана Коломійчука з модератором Петром Яценком. Трансляція відбудеться на фейсбук-сторінці «Видавництва Старого Лева»

Відень, 1920 рік. В Австрії післявоєнна економічна та політична криза. Вулиці щоразу спалахують комуністичними демонстраціями. Директорові віденської поліції надходить повідомлення про те, що одночасно дві молоді держави, Польська Республіка і Радянська Росія вимагають видачі такого собі Адама Вістовича, оберкомісара, що походить з галицького Лемберґа. Чому скромний поліціянт зацікавив найвищі дипломатичні кола? Чи вдасться уникнути міжнародного конфлікту? І що врешті комісарові приготувала доля і буремний початок ХХ століття?

«Попередні романи об’єднані хронологічно. Події в них розвиваються в 1905 – 1906 роках. Цього разу, я спробував «зазирнути» трохи вперед, аж у 1920 рік. У світ після Великої війни, коли з політичної мапи позникали старі імперії, а на їхньому місці виникли малі національні держави. Крім того, у мене з’явилася унікальна можливість торкнутися маловідомої, але надзвичайно цікавої теми. Теми участі американських бойових пілотів у війні проти більшовиків на боці польсько-української армії. Тут мені хочеться подякувати голові Фонду «Підгорецький замок», досліднику тих подій, Віктору Кушніренку, який поділився зі мною фактами та матеріалами. Історія 7-ї ескадрильї ім. Костюшка виявилась настільки захопливою, що я досить швидко відкинув будь-які сумніви щодо того, чи варта вона пригодницького роману!», — розповідає автор Богдан Коломійчук.

Богдан Коломійчук — український письменник-белетрист, автор історико-авантюрних та детективних романів. Автор книг «Таємниця Єви», «В’язниця душ», «Небо над Віднем», «Моцарт із Лемберга», Готель «Велика Пруссія» та «Експрес до Ґаліції».

Петро Яценко – український письменник, прозаїк, журналіст, викладач креативного письма. Автор книг «Нечуй. Немов. Небач», «Магнетизм», «Союз радянських речей» та ін.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar