29 Березня 2024, 10:01 | Реєстрація | Вхід
/ Лекція «Із «окопів Сталінграда» – у паризьке середмістя» - 16 Червня 2021

Лекція «Із «окопів Сталінграда» – у паризьке середмістя»

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 16 Червня 2021 (Середа)
Час: 14:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 320


Запрошуємо Вас переглянути прямий етер, що відбудеться в межах проєкту «Києвознавчі читання» 16 червня на Facebook-сторінці Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки. Подія приурочена до 110-річчя від дня народження Віктора Некрасова та носить назву «Із «окопів Сталінграда» – у паризьке середмістя».

17 червня, 110 років тому народився письменник і правозахисник Віктор Некрасов. Нагороджений Сталінською премією за книжку «В окопах Сталінграда», пізніше він потрапив у немилість радянської влади через свою правозахисну діяльність, зокрема, співпрацю з українськими дисидентами.

Книга «В окопах Сталінграда», попри визнання у Радянському Союзі, зовсім не вписувалась у канони соцреалізму. За словами українського літературознавця Тамари Гундорової, творчість Віктора Некрасова – натуралістична і безкомпромісна – відтворювала справжні реалії воєнного часу, без романтизації образу радянського солдата чи війни взагалі.

Лекцію проводитиме Наталія Пирогова – відомий краєзнавець, києвознавець, досвідчений екскурсовод, голова правління Гільдії екскурсоводів та гідів-перекладачів міста Києва. Є учасником і координатором міжнародного проєкту Української бібліотечної асоціації «Як тебе не любити, Києве мій» (за підтримки Європейської культурної фундації). Онлайн-захід модеруватиме завідувачка відділу краєзнавчої літератури Надія Грищенко.

Долучайтеся до перегляду прямого етеру, ми чекаємо на Вас та Ваші питання.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar