27 Квітня 2024, 07:56 | Реєстрація | Вхід
/ Ласощі для Медора | Андрій Бондар та Вахтанґ Кебуладзе - 19 Травня 2021

Ласощі для Медора | Андрій Бондар та Вахтанґ Кебуладзе

Категорія: «Події»
Дата: 19 Травня 2021 (Середа)
Час: 19:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 375


19 травня о 19:00 «Видавництво Старого Лева» запрошує на онлайн-розмову з публіцистом, перекладачем та поетом Андрієм Бондарем про його нову збірку есеїв «Ласощі для Медора». Модеруватиме захід Вахтанґ Кебуладзе. Трансляція розмови відбудеться на фейсбук-сторінці видавництва

Есеї у збірці «Ласощі для Медора» є способом досліджувати і осмислювати світ через власну систему цінностей і досвіду. За інтелектуальним роздумом прозирає відвертість, а у формі короткої прози ховаються глибші сенси й часом несподівані висновки: порожнечу можна наповнити, визначення «падіння з висоти власного зросту» може стосуватися не лише травмування тіла, а й морального падіння, яке завжди відбувається з висоти власної етичної конструкції, а втрати згодом можуть обернутися набутками, варто лише поглянути на них під іншим кутом зору.

Андрій Бондар – український поет, публіцист, перекладач, автор книг «Морквяний лід», «І тим, що в гробах», «Церебро» (Книга року BBC у номінації «Есеїстика», 2018). У його перекладі українською світ побачили книги «Дядько Мрожек не припиняє чесати язиком», «Кулемети й вишні. Історії про добрих людей з Волині», «Транс-Атлантик», «Як нагодувати диктатора» та ін. Лауреат премії видавництва «Смолоскип» (1997), учасник пан-європейського проекту Literaturexpress Europe (2000), стипендіат Міністра культури Республіки Польща (стипендія Gaude Polonia, 2003), стипендіат програми Homines Urbani (Краків, 2004), учасник фестивалю Poetry International (Роттердам, 2005).

Вахтанґ Кебуладзе – український філософ, перекладач, поет і публіцист, автор пісень і вокаліст рок-гурту «Джин». Закінчив Київський Національний університет імені Тараса Шевченка, потому стажувався в німецьких університетах в Констанці та Фрайбурзі. Тепер викладає в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка та Києво-Могилянській академії. Численні наукові та публіцистичні статті автора виходили друком українською, німецькою та російською в Україні, Австрії, Білорусі, Литві, Німеччині, Польщі, Румунії, Словенії та Чехії.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar